Zoete aardappelburger met halloumi en avocado

Burgertime! En een vega vandaag. Want ik doe deze maand een vega maand. Al wisten jullie dat misschien nog niet eens… Het bevalt me eigenlijk wel goed. Ik mis het vlees nauwelijks. Alleen als ik buiten de deur ga eten, kan ik nog best wel zin hebben in een broodje of salade met kip. Of ik het ga doorzetten? Twijfeltje. Wat ik vooral mis wraen de kroketten en de broodjes kip uit de kantine op school, hahaha.

Enfin, nu even over deze burgers! Ze zijn heel makkelijk te maken. De burgers zelf bevatten namelijk alleen maar geroosterde zoete aardappel, koriander, tomaat en peper en zout. Geen ei of paneermeel. Ik dacht altijd dat dat niet kon. Maar hij viel tijdens het bakken niet uit elkaar. Het resultaat is een zachte burger, omdat hij geen ei bevat is het een soort gebakken dikke zoete aardappelpuree. Maar dan wel echt heel erg lekker.

Dat hij geen ei bevat, wil zeggen dat de burger zelf vegan is! Ik weet niet hoeveel volgers van mijn blog vegan eten, maar ik let er eigenlijk nooit zo op. Dit recept is helaas niet meer vegan door de toevoeging van de halloumi, grillbare geitenkaas (beste kaas ever!) maar je zou dit natuurlijk weg kunnen laten. Voor de vegans die wel een lekker zoute touch op deze burger willen, kan je bijvoorbeeld hummus op het burgerbroodje smeren. Of maak hem af met vegan mayo. Vegan kaas is zelfs ook te verkrijgen!

Voor 2 burgers:

  • 2 zoete aardappels
  • 1/2 avocado
  • Een handje verse koriander
  • 4 plakken halloumi (zelf snijden)
  • 2 knapperige broodjes
  • Flinke hand rucola
  • 1/2 tomaat

Verwarm de oven voor op 200 gradenn

Snijd de zoete aardappels in blokjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, en besprenkel met extra vierge olijfolie en peper en zout. Rooster 30 minuten in de oven.

Grill of bak de plakken halloumi in een koekenpan met olijfolie bruin.

Snijd de tomaat in blokjes.

Mix de geroosterde zoete aardappel met de koriander en peper en zout in de staafmixer. Voeg de blokjes tomaat toe. Vorm hier twee burgers van.

Bouw je burger met rucola, de burger, halloumi en plakjes avocado.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: