Bloemkoolsoep met parmezaancroutons

Bloemkool is hot. Ze stoppen het overal in: pizzabodems, tortillas, rosti’s, bloemkoolrijst… noem maar op. En dan deze bloemkoolsoep. Wat een topper! Superromig, en dat zonder room toe te voegen! Lekker licht en smaakvol ook. Dat zelf croutons maken is ook een dikke aanrader, daar proef je echt verschil mee met die uit de supermarkt. Met parmezaan is het al helemaal lekker. Helemaal niet moeilijk ook, en een goede optie voor als je brood oud begint te worden. En gebruik goede olijfolie, en wees niet te zuinig. 🙂

Soep is voor in de winter altijd goed. Ik hou vooral van gebonden soepen, zoals deze bloemkoolsoep. Daarnaast ben ik ook dol op linzensoep, champignonsoep, en pompoensoep. En noem nog maar op. Ga jij deze maken?

 

Ingrediënten voor acht kommen soep:

– 1 grote bloemkool

– 850 ml water

– 2 blokjes bouillon

– 2 teentjes knoflook

– 1 ui

– 2 dikke sneden brood

– 80 g parmezaanse kaas

– olijfolie

– 1 tl tijm

 

Snijd de roosjes van de bloemkool, en was ze. Snipper een ui en de knoflook. Bak de knoflook en ui in een laag olijfolie, voeg de tijm en bloemkool toe en bak op hoog vuur.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Maak bouillon van de twee bouillonblokjes met 850 ml gekookt water. Voeg dit bij de bloemkool. Leg de deksel erop, en laat 20-25 minuten pruttelen.

Snijd de sneden brood in ‘chunks’. Maak ze niet te klein, lekker home made! Doe de chunks brood in een kom en meng met een flinke scheut extra vierge olijfolie, en peper en zout.

Verdeel de broodstukjes over een bakplaat, bekleedt met bakpapier. Rasp er de 80 gram parmezaanse kaas over. Zet 20 min in de oven. Kijk af en toe of het nodig is om ze om te scheppen.

Pureer de soep, tot alle bloemkool gepureerd is en je een gebonden soep hebt. Verdeel het in soepkommen, en serveer met de croutons.

20170811_14581320170811_145912

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: