Nutella repen

Eiwitten over? Dan moet je hier stoppen. Toen ik voor kerst crème brulée maakte voor 15 man, was ik zo’n 20 eidooiers kwijt. Eiwitten hoefden er niet in. Toen ben ik dus grondig gaan zoeken naar allerlei recepten met eiwitten. Want ik vond het super zonde om die weg te gooien. Zo kwam ik al gauw op meringues, maar zoveel meringues krijgen we echt niet op, en al helemaal niet omdat het kerst was en er al van alles gemaakt was qua eten. Toen kwam ik een receptje voor bokkenpootjes tegen en dat leek me wel lekker om te maken, was ik gelijk een paar eiwitten kwijt. Maar wat bleek, ik had geen amandelen in huis. Flink brainstormen over iets anders dus. Ik trok alle kasten open en kwam tot het idee om deze heerlijke nutellakoek te maken! Ik gebruikte hier geen amandelen maar hazelnoten voor, dat geeft het een lekkere bite. Ik noem het repen, want eigenlijk zit het een beetje tussen een koek en een cake in. De sinaasappelrasp geeft een lekkere touch aan deze repen, sinaasappel en chocola vind ik een lekkere combi.

Ingredienten voor ca. 12 repen:

  • 4 eiwitten
  • 50 g pure chocolade
  • 2 el nutella
  • 130 gram suiker
  • 120 hazelnoten
  • snuf zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g bloem
  • Een beetje sinaasappelrasp

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix de eiwitten in een schone kom stijf. Voeg de suiker er aan toe, beetje bij beetje.

Maal de hazelnoten fijn in de staafmixer of keukenmachine.

Voeg de bloem, het bakpoeder, de gemalen hazelnoten, een snuf zout, de nutella en een beetje sinaasappelrasp erbij (in etappes) en mix rustig door.

Vet een brownieblik in met olie, of bekleed met bakpapier.

Spatel het beslag in de vorm, en zet zo’n 25-30 minuten in de oven.

Laat de cake afkoelen.

Smelt de pure chocolade. Verdeel over de koek, of snijd er eerst repen van en doop dan een buitenste deel in de chocolade. Laat afkoelen en uitharden in de koelkast.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: