Hartige pannenkoeken met geroosterde paprika, pesto en fèta

Hoe eet jij je pannenkoek het liefst, hartig of zoet? ik vind het allebei heerlijk. Maar meestal denk je er niet zo snel aan om iets anders dan stroop of poedersuiker op je pannenkoek te smeren. Daarom heb ik hier een heerlijk hartig pannenkoek recept voor je. Ik besmeer ze met rode pesto, geroosterde paprika, fèta en rucola. De pannenkoeken bak je gewoon zelf, dat is zo gebeurd en ze zijn veel lekkerder dan kant-en-klare pannenkoeken. Dit beslag is voor 2 grote pannenkoeken, maar als je van dunne houdt dan zou ik er drie van bakken. Een lekkere lunchtip! Dit recept is voor 2 pannenkoeken, en als lunch zou ik er 1 per persoon rekenen.

Voor 2 gevulde pannenkoeken:

Beslag:

  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 50 g bloem

Vulling:

  • 2 el rode pesto
  • 50 g fèta
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 1 geroosterde paprika, uit pot
  • Flinke hand rucola

Doe de bloem in een kom, en voeg er een snuf zout aan toe. Meng door elkaar met een garde.

Voeg de melk en het ei toe en mix met de garde tot een egaal beslag, zonder klontjes.

Bak de pannenkoeken (in roomboter) in een grote koekenpan. Bak 2 grote of 3 kleinere.

Besmeer de pannenkoeken met rode pesto. Snijd de geroosterde paprika in reepjes en verdeel deze over de pannenkoek. Verdeel ook wat rucola over de pannenkoeken en verkruimel de fèta erover. Breng op smaak met peper en zout. Rasp er wat parmezaan over.

Rol de pannenkoeken op en snijd de door de helft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: