Kip in pancetta met munt-pistachepesto en doperwt-aardappelpuree

Kip in pancetta is een topreceptje die ik regelmatig maak. Of soms wikkel ik wat plakjes pancetta om pangafilet. De ham geeft zo’n stukje vlees of vis net een lekker zoute touch. Kip moet je goed bereiden. Je moet rekening houden met een aantal dingen: hij moet niet te droog worden maar zeker wel gaar, goed op smaak zijn gebracht met peper, zout en kruiden, en niet te zuinig doen met olijfolie. Dat laatste is niet super moeilijk denk ik hahaha. Sommige mensen haken af met het bereiden van kipfilet, omdat het zo mager is en dus snel droog is. Als je hem in de oven bereidt, kan je er zeker van zijn dat hij perfect gaar wordt. Gewoon 2 kipfilets 25 minuten in de oven, thats it. Als je ze in kleinere stukjes snijdt zal ik ze 20 minuten doen. Je kan er altijd even een testen door hem door te snijden.

Ik smeer de kip in met zelfgemaakte munt-pistache pesto. Eigenlijk geen echte pesto, want ik heb er geen parmezaan aan toegevoegd. Maar dat mis je totaal niet! Erbij heb ik een doperwt-aardappelpuree gemaakt. Dat was voor mij best nog wel een klusje, omdat ik de doperwten en aardappels door de zeef heb geduwd met een lepel. Onze stampers waren te grof haha. Het beste is als je een passe-vite hebt, die maakt hele fijne puree. Of je maalt eerst de doperwten fijn in de staafmixer en de aardappels apart met een pureestamper.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kipfilets
  • 1 pakje pancetta (ca. 100 g)
  • 50 g pistachenootjes, gepeld
  • Een handje verse munt
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 400 g aardappels
  • 200 g doperwten
  • 150 g crème fraîche

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappelen, en snijd in stukken. Leg ze allemaal in een pan met water, zorg dat elle aardappel helemaal onder water ligt.

Als alle aardappelen gesneden zijn, giet je een groot deel van het water af zodat er nog een laagje water van ca 5 cm in de pan zit. Voeg de erwtjes toe, en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en giet het pas af als de aardappels zachtgekookt zijn.

Maak ondertussen de pistachepesto. Doe de gepelde pistachenootjes in een vijzel, of anders staafmixer en voeg de munt toe. Voeg zo’n 100 ml olijfolie toe en peper en zout, en stamp met de vijzel er een grove pesto van. Eventueel kan je ook in de staafmixer pesto maken.

Ondertussen pureer je met een passé-vite puree van de aardappels en erwtjes. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door.

Snijd elke kipfilet in drie lange stukken. Smeer ze goed in met de pesto, en wikkel elk stukje kip in twee plakjes pancetta.

Leg allemaal op een bakplaat. Zet 20-25 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: