Doperwtensoep met limoenroom

Wij hebben doperwtensoep ontdekt, toen ik het recept voor doperwtjessoep met garnalen maakte, want die stond op de bucket list van de pagina 39 challenge. Deze soep hebben wij meerdere malen erna weer gemaakt, zo’n succes was het! Hij komt uit het boek van Chickslovefood, het skinny six kookboek. Ik vond de combinatie van erwtjes en limoen zo lekker, dat ik een variant op deze soep maakte. Helaas nu geen skinny six meer (minder skinny en 7 ingredienten, maar who cares hahaha) maar wel ongeloofelijk lekker. En heel easy om te maken. De doperwtensoep is van zichzelf al goed op smaak, en hij wordt nog lekkerder als je per kom een scheutje limoenroom toevoegt.

Ik maakte hem voor een groep van twaalf, en dat was een succes. Voor mijzelf, en ook voor de gasten. Want ik kon het die dag zelf nog gewoon klaarmaken, zonder er al te veel werk aan te hebben en ik warmde het ’s avonds gewoon weer op. Maar ook voor de gasten, want die hebben enorm genoten van dit lekkere lichte soepje.

Ik serveerde er nog zelfgemaakte broodjes bij, met muntpesto. Het recept heb ik er niet bijgezet en ze staan ook niet op de foto, maar als je dit ook wilt dan kan je dit recept gebruiken voor de broodjes, en zelf muntpesto maken door verse munt, olijfolie, pijnboompitten en parmezaanse kaas in de vijzel of staafmixer te doen. Dit besmeer je over de broodjes en bakt ze af in de oven. Munt en limoen is een gouden combinatie, dus ik raad het je zeker aan! 🙂

 

Ingredienten voor 8-10 personen:

  • 650 g doperwten, diepvries
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 limoen
  • Handje verse munt

Voor erbij, eventueel:

  • 1 stokbrood
  • 1 dl olijfolie

 

Snipper de ui, munt en de knoflook fijn. Hou nog wel wat munt over voor de garnering. Bak dit in een pan, in olijfolie.

Maak ondertussen bouillon door heet water te koken en met twee blokjes kippenbouillon heldere bouillon te maken. Voeg dit toe in de pan, samen met de doperwtjes. Laat een kwartiertje pruttelen op laag vuur.

Maak de limoenroom door het sap van een halve limoen te mengen met de 125 ml slagroom en peper en zout.

Staafmix de soep, zodat het een gebonden soep wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer de soep met de limoenroom en blaadjes verse munt.

Extra lekker met een stokbroodje uit de oven met olijfolie: Stokbroodje snijden in dunne sneetjes, besprenkelen met olijfolie extra vierge, zeezout en zwarte peper. Knapperig en bruin laten worden in de oven op 210 graden.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: