Salted caramel cheesecake met gebakken appel

Bijna twee weken na oud&nieuw is het alweer… De tijd vliegt. Iedereen is weer helemaal bezig met z’n dagelijkse dingetjes; werk, vroeg opstaan en normaal eten. Vooral dat laatste was weer zoals elk jaar een goed voornemen van vele mensen. Meestal lukt dat ongeveer twee weken, en dan hebben we toch wel weer behoefte aan iets lekker slechts. Koek, ijs, taart, of chips. Gewoon niet te weerstaan soms. Daarom plaats ik maar eens, omdat ik vind dat het mag, een lekker taart recept. Dit keer een salted caramel cheesecake. Hoewel ik alleen al met de naam heb gecheat… Dit is namelijk helemaal geen cheesecake eigenlijk, er zit geen roomkaas in. Wel slagroom, melk en kloppudding. Maar ik vond deze taart zoveel op cheesecake lijken, dat ik hem gewoon zo moest noemen, hoe moet ik hem anders noemen? Anyway, hij is heeel erg lekker! Vooral door de salted caramel waar een lekkere swirl van over zit. Deze is heel makkelijk te maken. Je hoeft enkel karamelfudge te smelten en er wat zeezout aan toe te voegen. Lekker fris is ie ook nog, door de gebakken appel. Je moet de taart even laten opstijven, maar het resultaat is super lekker.

 

Voor een kleine taart:

 • 1/2 rol digestives
 • 5 el roomboter
 • 200 ml slagroom
 • 400 ml melk
 • 1 el suiker
 • 1 zakje klop-fix
 • 1,5 zakje vanille kloppudding (dr. Oetker)
 • 1 grote goudreinet
 • 100 g karamelfudge
 • Zeezout
 • Kaneel

 

Maal de halve rol digestives fijn met de staafmixer. Smelt 4 el roomboter en voeg toe aan de fijngemalen koekjes. Verdeel dit in een taartvorm, ik gebruikte een kleine vorm. Druk het met je handen of een lepel goed aan. Zet in de koelkast.

Voor de vulling: mix de slagroom stijf. Voeg een zakje klop-fix toe en mix nog even door. Voeg beetje bij beetje de melk toe tijdens het mixen, en dan het anderhalve pakje kloppudding en de eetlepel suiker. Schenk en spatel dit mengsel in de taartvorm. Zet weer in de koelkast.

Smelt de karamelfudge in de magnetron of in een pannetje. Verdeel dit over de bovenkant van de taart. Zet de taart weer in de koelkast, dit keer 3 minimaal 2,5 uur.

Schil en snijd de goudreinet in blokjes. Verhit een klontje roomboter in een pan. Bak hierin de blokjes appel met een evt. een snuf kaneel. Als ze zacht zijn naar jouw wens, dan zijn ze klaar! Serveer de appeltjes bij de taart.

20171223_13551520171223_135725_00120171223_135628

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s