Salade met rogge, appel en avocado

Ik kocht ooit een zak rogge bij de supermarkt. In de voorraadkast gelegd, en vervolgens een jaar laten liggen. Ik stelde het steeds uit om ermee te koken, omdat ik niet wist wat ik ermee moest maken en omdat het eerst een uur moet weken en dan nog koken. Tot ik laatst tijd had. Ik dacht dat het wel lekker zou zijn in een salade, en omdat het oktober was en nogal koud, wilde ik een lekkere vullende salade. Het is een best aparte salade, die je niet zomaar zal bedenken maar het is echt heel erg lekker. Ik voegde namelijk appel, geschaafde wortel, avocado, parmezaan en nootjes toe. Met als romige topping hummus. Deze salade is ook heel gezond trouwens. Rogge bevat heel veel vezels en heeft een lekkere bite. Zeer geschikt voor in salades dus. Ik ga denk ik vaker dit soort granen uitproberen, ik ben ook wel benieuwd naar emmer, freekeh en gort. Wie weet zie je die een andere keer in een nieuw recept langskomen;).

 

Ingredienten voor vier personen:

  • 1 winterwortel
  • 1 avocado
  • 150 g rogge
  • een hand noten
  • 1 appel
  • 3 el hummus
  • een stukje parmezaan

 

Bereidt de rogge volgens de verpakking. Laat na het afgieten afkoelen.

Snijd de wortel in stukjes. Schil en snijd de appel ook in stukjes, en snijd de avocado en parmezaan in kleine blokjes. Voeg dit toe aan de rogge, samen met een hand noten.

Maak een hummusdressing door de hummus met een scheutje olie of water te mengen. Verdeel dit over de salade.

En klaar is je winterse salade!

20171106_12260220171106_122640

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: