Mini crème brulée cheesecakes

Heel lang heb ik een trauma aan gasbranders gehad. Zo’n anderhalf jaar geleden hadden we er namelijk een gekocht. We wilden zelf onze creme brulee maken, mijn favoriete dessert namelijk! We probeerden het, maar dat ding werkte niet mee. We stonden te vloeken tegen de brander, maar er kwam alleen maar gas uit. Uiteindelijk, voor onze eigen gezondheid, hebben we de gasbrander naar buiten gegooid en al het gas er laten uitspuiten. Er kwam in ieder geval geen vuur uit. Deze kerst 2017 zou ik het toetje maken. Mijn liefde voor creme brulee is zo groot, dat ik het wel weer een kans wilde geven. Ik vroeg of ik er een mocht lenen van iemand, en dat mocht. Het toetje van Eerste Kerstdag werd bij ons dus sinaasappel creme brulee met ijs en speculaaskruiden. MY GOD, dit was zoooo lekker! Ik heb hem in een paar dagen tijd zelfs twee keer gemaakt. En de gasbrander werkte gewoon prima!

Omdat het toetje zo’n groot succes was, en ik aardigheid begon te krijgen in de gasbrander, ging ik ermee experimenteren. Diezelfde dag als de crème brulée, maakte ik namelijk deze geweldig lekkere mini cheesecakes. Met een knapperig suikerlaagje! Eigenlijk crème brulée cheesecakes dus. Echt geweldig, al zeg ik het zelf.

De kunst van een goede creme brulee is sowieso de basis. Gebruik slagroom en eidooiers. Lekker romig! En dan komt het suikerlaagje. Ik brand namelijk twee keer een suikerlaagje over elke portie! Dat heb ik bij een restaurant geleerd waar ik van de zomer heb gewerkt. Ik mocht daar altijd toetjes maken, waaronder ook crème brulée. Die dubbele krokante laag gebrande suiker is nòg beter dan een laag. Van die tip maak ik dus elke keer gebruik, ook bij deze cheesecakes.

 

Ingredienten voor 8 mini cheesecakes:

  • 100 ml slagroom
  • 200 g roomkaas
  • klein beetje citroenzest (schil)
  • 80 g poedersuiker
  • ongeveer 12 digestive koekjes
  • 3 el roomboter
  • 16 tl (basterd)suiker

 

Maal de digestives fijn in de staafmixer. Smelt 3 el roomboter, en roer deze door de gemalen koekjes. Verdeel 8 muffinvormpjes over een muffintray, van metaal. Verdeel in deze acht vormpjes de gemalen digestives en druk stevig aan. Zet in de koelkast.

Mix de slagroom stijf in een kom. Voeg de roomkaas, citroenzest en poedersuiker toe. Doe in een spuitzak en spuit in elk muffinvormpje met koekbodem een toef van het cheesecakemengsel. Laat minimaal 2,5 uur opstijven.

Verdeel over elke cheesecake een tl suiker en verdeel dit over het oppervlak van het mini taartje. Brand er met de gasbrander een knapperig laagje op. Herhaal dit, met op elke cheesecake nog een theelepel suiker voor een extra knapperig laagje.

Advertenties

Een gedachte over “Mini crème brulée cheesecakes

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: