Hotspots Utrecht

Als ik een dagje shoppen dan pluk ik altijd van tevoren het hele internet uit om te kijken waar de tofste tentjes zitten om te lunchen. In Utrecht vind je dan een hele lange lijst met de leukste hotspots. Meestal noteer ik er dan een stuk of vier naar welke ik graag heen wil. Toch wordt het hem dan meestal niet, omdat we vaak tot een uur of twee losgaan met shoppen en dan bijna flauwvallen van de honger dus het eerste de beste restaurantje pakken die open is. In Utrecht meestal zeker het geval, want hier raak je niet uitgeshopt door alle leuke winkels die er zitten! Ik deel hier alle Utrechtse lunchtentjes met jullie, en ik beoordeel ze met een cijfer op schaal 0-10. Even ter duidelijkheid: dit zijn dus tentjes waar ik van tevoren niks over had gelezen en gewoon ‘blind’ naar binnen ben gestapt. Hieronder lees je wat ik jou aanraadt en wat ik ervan vond.

The Barn

Nieuw in Utrecht! ‘The Barn’ is een superhippe lunchspot in het totaal vernieuwde Hoog Catherijne. Een paar jaar terug was Hoog Catherijne nog een berucht, lelijk en deprimerend winkelcentrum. Het is supersnel veranderd in een superluxe, licht en chique winkelcentrum. Het is bijna niet Nederlands meer, alsof je in een winkelcentrum in Monaco of zo loopt. Er zitten ook wat fijne tentjes om te lunchen of wat te drinken. Daar is The Barn er een van. Hij zat al in Amsterdam, en nu ook in Utrecht gevestigd. Je vindt er lekkere en originele broodjes, salades en zoetigheden. Alles is biologisch. Ik heb er al twee keer gezeten, elke keer om een theetje te drinken omdat ik geen honger had, helaas. Ik was samen met een vriendin, zij had koffie besteld en vond die erg lekker. Ik ga een volgende keer graag terug, voor een lunch of muffin.

Voordelen:

 • Gezellig dat het naast andere binnenterrassen zit
 • Verrassend en trendy menu
 • Leuke inrichting
 • Vlakbij het station, en je kan ook afhalen. Dan heb je nog iets lekkers om in de trein te snacken.

Nadelen:

 •  De eerste keer dat ik er was werd ik onproffesioneel geholpen. Het meisje dat er werkte snapte duidelijk nog niet hoe je een bestelling moest opnemen.

Beoordeling: 9

The Barn, Hoog Catherijne en Amsterdam Zuidas

De Burgemeester

Een piepklein restaurantje tussen andere gezellige tentjes bevindt zich restaurant De Burgemeester. Het zag er zo gezellig uit, dat we hier naar binnen gingen. We werden heel snel geholpen, en ik maakte gauw mijn keuze. Ik bestelde een panini met geitenkaas en spek. Een minuut later zag ik pas dat er ook soep was, en omdat ik het zo koud had wilde ik dat eigenlijk liever. Dus zei ik tegen de meneer of ik nog kon switchen van de panini naar linzensoep. Dat kon, maar daarna zag ik hem de panini onder het apparaat weghalen. Ze waren er al mee bezig! Voelde ik me heel schuldig… Omdat alles niet duur was, heb ik hem maar een flinke fooi gegeven. De linzensoep was super lekker, en mijn vriendin had een panini met gerookte zalm en roomkaas. Die was ook lekker!

Voordelen:

 • Hele aardige man die ons bediende
 • Helemaal niet duur! Lunch inclusief drinken kostte mij 7 euro.
 • Voor iedereen is er wat wils, je kan ook gewoon voor twee euro een dubbele boterham met hagelslag krijgen
 • Ook take-away is mogelijk
 • Gezellige sfeer

Nadelen:

 • De mevrouw straalde weinig vrolijkheid uit
 • De panini zat op een klein bordje dat het er maar net op paste haha. Maar dat maakt niet zoveel uit 😉

Beoordeling: 9

De Burgemeester, Utrecht

Dikke Dries

Eem gezellige, sfeervolle bar! Dat is Dikke Dries. Ik ging hier samen met een vriendin heen, en we hadden weer ontzettende honger dat we gewoon ergens naar binnen liepen. Dat werd Dikke Dries. Het cafe zit er al heel lang, mijn moeder heeft een jaar in Utrecht gewoond en kende dit café nog wel. Ik bestelde een tosti met ossenworst en mijn vriendin een burger met guacamole. De menukaart is klassiek, niet te gek. Vroeger was ik helemaal fan van ossenworst, dus nu wilde ik wel weer eens ossenworst eten. Het viel me niet helemaal mee moet ik zeggen, misschien is mijn smaak veranderd haha. Verder was het een prima tent, met een leuk sfeertje.

Voordelen:

 • Leuke sfeer
 • Geduldige en aardige bediening

Nadelen:

 • Was niet helemaal onder de indruk van mijn eten (ligt aan mij denk ik)
 • Duurde best lang voordat we ons eten kregen

Beoordeling: 7

Dikke Dries, Centrum Utrecht

Carla’s conditorie

Dit is echt een favoriet plekje in Utrecht. Zo denken er meer, want telkens als ik er kom is het stampvol. Nog nooit heb ik er kunnen lunchen, terwijl ik dat zo graag een keer wil! Het tentje is opgericht door Carla, zij heeft een Scandinavische achtergrond. Dat zie je terug op de kaart. Veel dingen staan in het Scandinavisch op de kaart, met de vertaling er wel bij natuurlijk. Een eindeloos menu vol met heerlijke taarten, koekjes, maar ook lunch. Heel veel heerlijk belegde broodjes of een Scandinavische wrap. Noem het maar op. Toen ik er was bestelden we bosbessentaart en appeltaart. Dat smaakte top. Ik kijk ernaar uit om een keer als het wat rustiger is er te gaan lunchen!

Voordelen:

 • Enorm aanbod op de kaart, heel afwisselend
 • Geschikt voor vegetariers
 • Hele leuke inrichting
 • Gevestigd op een mooie plek in het centrum

Nadelen:

 • het zit altijd vol!
 • Niet zo goedkoop

Beoordeling: 8,5

Carla’s Conditorie

Stan&Co

Stan&Co kennen jullie misschien al wel. Dit restaurant zit namelijk gevestigd in zowel Utrecht als Arnhem. Het is een groot restaurant, maar het zit er vaak vol. Het is gezellig, in het midden van het restaurant zit een grote bar. Het menu bestaat uit lunch en avondeten. Er zijn vegetarische opties, maar als meatlover zit je hier zeker goed. Ook gebakjes kan je lekker eten. Het is niet goedkoop, maar dan zit je wel in een groot pand op een mooie plek in Utrecht. Ik heb hier al meerdere keren geweest, en ze wisselen regelmatig van menu. Op dit moment ziet de kaart er wel heel aantrekkelijk uit… moet er gauw weer een keer naartoe!

Voordelen:

 • Ongedwongen sfeer, gewoon gezellig!
 • Lekker eten
 • Als het er vol zit melden ze de wachttijd, en kan je gewoon wat drinken aan de bar

Nadelen:

 • Het is er best druk, dat kan een voordeel zijn maar ook een nadeel
 • Vrij prijzig

Beoordeling: 8

Stan&Co Utrecht

Anne&Max

Deze kennen jullie vast wel. Anne&Max is een keten die in meerdere steden in Nederland gevestigd zit. Ik ga vaak naar die in Alkmaar, daar woon ik het meest dichtbij. Maar ook in Amsterdam, Leiden, Haarlem en Utrecht vind je deze hotspot. Je kan hier terecht voor ontbijt en lunch. Lekker en gezond, alles kan. De inriching is prima, in Utrecht lekker ruim met meerdere kamers. Het eten is lekker, vooral de salade met geitenkaas en gegrilde groenten is een aanrader! Het is er vrij prijzig, al is dat het al snel als je gaat lunchen bij een keten.

Voordelen:

 • Relaxte sfeer, het is prima als je er met je laptop gaat werken
 • Trendy menu, met lekker en gezonde gerechten
 • Op een mooie plek in Utrecht

Nadelen:

 • De kaart wordt niet vaak veranderd. Enkel het Summer broodje wordt veranderd in Boeuf Bourguignon en een nieuwe salade.
 • Kaart een beetje beperkt

Beoordeling: 8

Anne & Max Utrecht

Allemaal lekkere broodjes bij The Barn voor weinig geld!

20171028_164214[1]

Thee in grote mokken bij The Barn

20171028_165229[1]

The Barn again: is superleuk ingericht met groene tafels en stoelen

20171229_123304[1]

Dikke Tosti met ossenworst bij Dikke Dries20171028_141807[1]

Krentenbrood met brie en abrikozen bij Anne&Max20170826_152948[1]

Panini met zalm bij De Burgemeester20171229_142545[1]

Mijn heerlijke linzensoep bij de Burgemeester20171229_142543[1]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: