Veldslasoep met parmezaancroutons

In de winter kan ik echt genieten van een kom hete soep. En wat voor soep, maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Linzensoep als maaltijd bijvoorbeeld, of een lichte kippensoep als voorgerecht. Vandaag deel ik het recept voor veldslasoep met jullie. Misschien klinkt dat raar, soep van sla, dat snap ik wel. Maar waarom zou spinaziesoep wel kunnen, en slasoep niet? Daarom probeerde ik het uit met veldsla, dat heeft altijd zo’n lekker licht nootachtige smaak. Het is een lekker licht soepje, die ook nog eens heel erg makkelijk te maken is. Ik maak er zelf parmezaancroutons bij, die je heel makkelijk maakt van (oud) brood en geraspte parmezaan. Het is ook lekker om er snippers van gerookte zalm aan toe te voegen, of te serveren met een gepocheerd eitje. Een lekker soepje om een diner mee te starten!

De veldsla zou je eventueel ook kunnen vervangen met spinazie of een andere stevige bladgroente.

 

Ingrediënten voor ca. 2 à 3 kommen soep:

  •  150 veldsla
  • 1 bouillonblokje
  • 2 sneeën brood
  • 35 g parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • crème fraîche, optioneel

 

 

3 gedachten over “Veldslasoep met parmezaancroutons

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: