Pancakes met zalm, halloumi en limoenmayonaise

Wat een schatjes, vind je ook niet? Ik maakte deze pancakes in hartjesvormpjes, zodat ik mijn pancakes in de vorm van een hartje kreeg. In Amerika worden pancakes vaak met boter en maple sirup gegeten. Ik maakte deze pancakes hartig. Het pancakebeslag is gemaakt met volkorenmeel, en je proeft de vezels helemaal niet. Het zijn wel luxe pancakes. Ik serveer ze namelijk met plakjes gerookte zalm, gebakken halloumi, rucola en limoenmayonaise. Goed idee voor de kerstbrunch misschien? Misschien ga ik ze wel maken op kerstavond. Dan eten wij namelijk altijd een uitgebreid ontbijt, nadat we naar de kerstmis zijn geweest. De enige keer in het jaar dat we naar de kerk gaan is dan ook op kerstavond. Een traditie in onze familie. We eten dan tulband, beschuit met muisjes, broodjes, kerstkransjes, maar ook hartige hapjes zoals deze hartige pancakes zijn van harte welkom.

Maar helaas is het nu ik dit recept plaats alweer 2e Kerstdag. Kerstavond is al geweest dus! Maar nooit te laat om deze lekkere pancakes te maken. Verschuif het gewoon naar het nieuwjaarsontbijt:).

De limoenmayonaise is heel makkelijk zelf te maken. Gewoon mayonaise, limoensap en peper en zout mengen. Veel gekker hoef je het niet te maken. De enige tip die ik je nog kan meegeven is als je wat pit wilt, er wat wasabimayonaise er aan toe te voegen. Maar kijk hier wel mee uit, voordat je iedereen zijn mond in de fik laat staan ;).

 

Ingredienten voor 4 personen:

Voor de pancakes:

  • 3 eieren
  • 130 g volkorenmeel (of gewoon bloem)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 ml melk
  • snuf zout
  • roomboter om in te bakken

Toppings:

  • 100 g gerookte zalm
  • 50 g rucola
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl limoensap
  • 100 g halloumi

 

Mix de eieren en de melk in een kom. Voeg dan de rest van de ingredienten toe en mix tot een egaal beslag.

Bak in de boter kleine pancakes, eventueel in een leuk vormpje zoals ik in een hartjesvormpje heb gedaan.

Snijd de halloumi in plakken. Bak in een koekenpan bruin.

Meng de mayonaise met het limoensap en peper en zout. Voor extra pit kan je wat wasabipasta toevoegen.

Verdeel de pancakes over vier borden en verdeel ook de gerookte zalm, rucola en halloumi erover. Maak af met een drizzle limoenmayo.

Eet smakelijk!

 

20171209_124601

20171209_124437

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s