Tunesische gegrilde gamba’s #P51challenge

Dit recept zou ik nooit uitkiezen om te maken uit een kookboek. Garnalen vind ik super lekker, maar dan alsjeblieft gewoon gepeld. Dat pellen ben ik niet zo van. Net zoals kip met bout haha. Geef mij maar kipfilet! Maar hè, hij staat op pagina 51 van een kookboek uit onze kast, dus ik besloot hem gewoon te gaan maken. Het recept komt uit een vrij oud kookboek, van mijn ouders. Het recept komt uit het Noord Afrikaans kookboek. In dit boek vind je lekkere hartige recepten voor het diner. Soep, vlees, vis, salades, groenten, kip, desserts, etc! Allemaal uit de Noord Afrikaanse keuken natuurlijk.

Al met al, deze garnalen zijn wel lekker smaakvol! Laat ze vooral lang marineren, hoe langer hoe meer de smaak van de marinade erin trekt. Verder ga ik de volgende keer de garnalen gepeld kopen. Lekker om deze garnalen te serveren bij couscous en geroosterde tomaatjes.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 450 g gamba’s, ongepeld
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl cayennepoeder
  • blaadjes van 1 bosje koriander, gehakt
  • zout
  • partjes citroen

 

Verwijder de koppen en pootjes van de gamba’s. Knip de gamba’s in de lengte doormidden (laat de staart zitten) en leg ze in een enkele laag in een grote, ondiepe schaal.

Meng de overige ingrediënten, behalve de partjes citroen. Giet deze marinade over de gamba;s en laat ze op een koele plaats 1-2 uur marineren. Draai ze af en toe om.Verwarm de grill voor en grilleer de gamba’s 3-4 min, tot ze roze zijn (bedruip ze af en toe met de marinade). Serveer ze met de partjes citroen.

20171201_19290220171201_19321420171201_193205

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Tunesische gegrilde gamba’s #P51challenge

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: