Pavlova met stoofpeer en speculaas

Nog even een lastminute kerstreceptje :). Waarschijnlijk hebben de meesten al bedacht wat hun kerstdessert gaat worden. Maar misschien heb je nog niks voor oud en nieuw bedacht? Dit is namelijk een heel feestelijk toetje, waarin de stoofpeertjes centraal staan. En stoofpeertjes is toch echt typisch iets van december. Het recept van de stoofpeertjes heb ik niet zelfbedacht, daar heb ik dit recept voor gebruikt. Als je voor de snelle weg wilt gaan, kan je ze ook prima kant-en-klaar kopen. Ze moeten wel heel zijn, met het steeltje er nog aan. Dat ziet er namelijk zo leuk uit. De meringue is niet moeilijk om te maken, maar heeft een lange oventijd nodig. Goed van te voren te maken, net zoals de stoofpeertjes en de slagroom. Die moet je gewoon even stijfkloppen en klaar is kees. Ik maakte deze toetjes voor 14 gasten. De familie van mijn vader kwam eten en ik ging voor ze koken. Ze waren allemaal wild enthousiast van dit dessert. Ga jij hem maken?

 

Ingredienten voor 4 personen:

  • 4 eiwitten
  • 170 g suiker
  • 4 stoofpeertjes, gestoofd
  • 150 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • kneepje citroensap
  • 4 speculaasjes

 

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Klop de eiwitten luchtig in een schone kom, tot je ze op de kop kan houden. Voeg dan beetje voor beetje de 170 g suiker bij.

Bereid de stoofpeertjes bijvoorbeeld volgens dit recept of koop gewoon gebruiksklare stoofpeertjes.

Verdeel het eiwitschuim in 4 rondjes over een bakplaat. Ongeveer 5 cm hoog. Zet 2 / 2,5 uur in de oven.

Klop de slagroom lobbig/stijf totdat je pieken kan maken van de room. Voeg dan de poedersuiker en een kneepje citroensap toe.

Maak de pavlova’s af: Doe een dot slagroom op een meringue en leg daar een stoofpeertje op. Maak af per meringue met 1 gekruimeld speculaasje.

20171216_153339[1]20171216_153848[1]20171216_153830[1]

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s