Auberginerolletjes met ricotta en zongedroogde tomaat

Bijna kerst! Sorry, ik heb nog maar weinig kerstinspiratie met jullie gedeeld! Daarom deel ik vandaag een heerlijk receptje met jullie. Auberginerolletjes met ricotta en zongedroogde tomaat. Een perfect voorgerechtje voor de kerst, en ook nog eens heel makkelijk voor te bereiden. Sowieso heb je aan dit voorgerecht maar weinig werk. Het enige wat veel tijd kost is de aubergines grillen. Die moet je eerst ook nog met zout laten intrekken, zodat het vocht uit de aubergines gaat en je nog meer die lekkere auberginesmaak proeft. De vulling is easypeasy. Ricotta met wat citroen, kruiden en zongedroogde tomaat. Super lekker en het ziet er ook nog eens super chique uit op een bedje van rucola.

Wat maken jullie dit jaar met kerst? Op eerste kerstdag maakt iedereen van de familie een deel van het menu. Ik ga voor het dessert. Wat dat wordt ga ik nog niet vertellen, want ik denk dat ik het wel met jullie ga delen! Dus stay tuned voor nog meer kerstrecepten… Beetje lastminute, sorry! Maar aan inspiratie nooit genoeg. Ik ben benieuwd wat jullie gaan maken. Gaan jullie voor vlees, vis of vega? Met dit voorgerecht heb je alvast een lekker lichte vega start :).

 

Ingredienten voor 8 personen:

  • 2 aubergines
  • 350 g ricotta (ongeveer)
  • een halve citroen
  • klein potje zongedroogde tomaatjes
  • 4 el geroosterde pijnboompitjes
  • 75 g parmezaanse kaas
  • een zak rucola
  • balsamicoazijn
  • een handje basilicum
  • olijfolie
  • zout

 

Was de aubergines. Snijd ze in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrooi deze rijkelijk met zout (een paar eetlepels). Laat een kwartier of langer intrekken.

Maak ondertussen de ricottavulling. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en hak de basilicum fijn. Meng de ricotta met het sap van een halve citroen, de gehakte basilicum, de zongedroogde tomaatjes en peper en zout.

Spoel de aubergines af met water, een paar keer zodat echt het meeste zout eraf is. Dep alle plakken droog met een theedoek of keukenrol.

Verhit een grillpan en vet de pan in met een kwastje met olijfolie. Besmeer ook alle plakken aubergine met wat olie. Grill elke plak aubergine aan beide kanten, zodat er mooie streepjes op zitten.

Verdeel over 8 borden elk een handje rucola. Leg er twee plakken aubergine op. Verdeel op elke plak aubergine een beetje van de ricottavulling, aan de brede kant. Rol ze op.

Als je dit bij ieder bord hebt gedaan, maak je het af met wat geroosterde pijnboompitten, gevolgd door een drizzle balsamicoazijn, en dan wat geraspte parmezaanse kaas.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s