Havermoutje met bramen #P51challenge

Een simpel receptje van de challenge vandaag. Dit recept voor havermoutpap met bramen komt uit het kookboek Havermoutje van deze blog.

Ik moet heel eerlijk zijn en bekennen dat ik de verhoudingen iets heb aangepast. Ik maak heel vaak havermoutpap, en mijn verhoudingen zijn dan 200 ml melk met 4 eetlepels havermout. In dit recept moest je maar 100 ml melk gebruiken met 50 gram havermout. Hij was veel te dik en heb er toch maar melk bij gedaan. Ik zal het recept hier niet aanpassen, jullie mogen zelf weten hoe je de havermout maakt :).

Overigens kan ik niet met zekerheid zeggen of de P51 challenge me dit jaar gaat lukken. Nu het einde van het jaar nadert, en mijn dagen steeds meer volgepland raken betwijfel ik of ik nog tijd en zin heb om deze challenge af te maken. Op dit moment zal ik nog 10 recepten van de challenge moeten maken. Dan moet ik vaker dan om de dag een recept van de challenge koken. Plus het feit dat er lastige recepten tussen staan, zoals hele kip met zelfgemaakte noedels. Daar ben je wel een paar uurtjes zoet mee.

Daarnaast hebben deze recepten ook niet mijn voorkeur naar smaak. Ik houd bijvoorbeeld helemaal niet van blauwe kaas. En ook niet zo van mugcakes. Toch staan er daar recepten voor in de challenge. Van tevoren had ik me nog niet zo gerealiseerd dat het krap zou worden. De challenge bestond namelijk uit 39 recepten. Dat betekende dat ik meer dan om de week een recept van de challenge zou moeten maken. En dat te bedenken terwijl ik een paar weken op vakantie ben geweest en een aantal toetsweken achter de rug heb. Nou ja, je snapt het wel.

Maar wees niet getreurd, dit is nog niet het laatste P51 recept! Er komen er nog een paar aan. Ik wil 2017 relaxed afsluiten, zonder gestress dat ik deze challenge nog af moet ronden. En begrijp me niet verkeerd… Koken is en blijft mijn grootste hobby!

  • 100 ml amandelmelk
  • 50 g havermout
  • 10 bramen
  • 1 el honing

 

  1. Breng de havermout met de amandelmelk in een pan aan de kook. Laat zachtjes koken en voeg na 5 minuten de honing toe. Prak 5 bramen tot moes en voeg deze ook toe.
  2. Laat het mengsel nog 10 minuten zachtjes koken en roer het regelmatig door.
  3. Doe de havermout in een mok.
  4. Garneer met de overgebleven bramen. Zoek een plekje in de zon en geniet ervan!

Tip van mij: Laat alsjeblieft geen kwartier koken en maak het met 200 ml melk.

20170924_13471220170924_13470620170924_134714

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: