Carrot cake havermout

Winter is coming! Waar denk jij dan aan? Ik aan havermoutpap! Ik ontbijt het allerliefst elke koude winterochtend met warme havermout, met een kop thee erbij. Ook in de zomer eet ik graag havermout, maar dan wat lichter met blauwe bessen bijvoorbeeld. In de winter is dit mijn favoriet: de carrot cake havermout! Ik hou sowieso heel erg van worteltaart, kruidige cake met een laag cream cheese frosting erop. Die laatste ontbreekt bij dit havermoutje, maar ach het moet ook gezond blijven. Als je er dus echt voor wilt gaan kan je hem afmaken met een klodder cream cheese frosting, maar dan kost je ook weer extra tijd, dus ik zou hem lekker zo houden. De speculaaskruiden maken hem zo lekker herfstig, en je krijgt stiekem ook nog wat groenten binnen, de wortel!

 

Ingredienten voor 1 persoon:

  • 40 g havermout
  • Een handje wortel julienne
  • 1 el pecan- of walnoten
  • 1 el rozijnen
  • 200 ml melk
  • 1/2 tl sinaasappelrasp
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl speculaaskruiden

 

Breng de melk met de havermout aan de kook. Voeg de rozijnen toe en laat een paar minuten doorkoken, tot het naar jou wens dik genoeg is.

Voeg de honing, speculaaskruiden, sinaasappelrasp, wortel julienne, en walnoten toe.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s