Liebster Award, 10 persoonlijke vragen aan mij

Ik ben genomineerd voor de Liebster Award! Daar ben ik heel dankbaar voor. Carina Noordeloos, van deze blog nomineerde mij voor deze award. Heel erg bedankt hiervoor :). Deze award houdt in dat de blogger of blogster die bloggers nomineert 10 vragen moet bedenken en die moeten de genomineerden dan beantwoorden. Ik ga hieronder de vragen beantwoorden die Carina heeft bedacht.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen wakker werd?

Even hard denken. Meestal is dit iets wat ik vooral niét onthoud hahahaha. Ik ben namelijk niet echt aanspreekbaar als ik net wakker ben. Niet als ik gewekt word tenminste hahaha. Maar ik weet het nog wel. Ik keek direct naar mijn wekker en zag dat het 8.15 uur was, dat is goed op tijd. De hele dag ging even door mijn hoofd heen. Zovan: vandaag heb ik geschiedenis, Nederlands, M&O en mentoruur. Na school ga ik bloggen en iets voor school doen. Daar denk ik meestal aan, als ik nèt wakker ben.

Facebook, Instagram, Snapchat of Twitter? En waarom?

Twitter valt af, die heb ik niet. Facebook is handig voor projecten voor de blog, maar verder doe ik er weinig mee. Snapchat gebruik ik vaak, evenals instagram. Instagram staat wel op 1. Omdat ik dit zowel voor mijn blog als voor mijn privé-account gebruik.

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Ik heb geen bucketlist, maar wat ik heel graag nog een keer zou willen doen? Eehm… in een sterrenrestaurant eten! Ik ga regelmatig uit eten, maar niet super chique. Hoeft van mij ook niet, als ik er maar van kan genieten! Maar voor een keer lijkt het me wel heel leuk. Op de tweede plek staat een vakantie met mijn vriendin naar Engeland! Ik ben nu 15, in februari 16. Ik ben nog nooit lang op vakantie geweest zonder ouders. Dit jaar twee nachtjes op fietsvakantie met een vriendin, en het jaar ervoor twee nachtjes tienertouren. Maar ik zou het wel tof vinden om een keer wat verder en langer weg te gaan zonder mijn ouders.

Wat is het mooiste boek dat je gelezen hebt?

Ik ben een lezer, ik lees bijna elke dag wel voordat ik ga slapen. Ik hou vooral van spannende boeken, die kan ik zo in 2 dagen uitlezen. Laatst bijvoorbeeld, Haat van Mel Wallis de Vries, en Bangkok Boy van Carry Slee. Dit zijn ook yough adult boeken. Maar of ik die boeken echt mooi vind… Dat is niet het goede woord. Een mooi boek komt even niet in mij op.

Je kookt een diner voor familie of vrienden, wat ga jij maken?

Dan haal ik echt alles uit de kast! Laatst bijvoorbeeld, toen stond het volgende op het menu:

Hahaha zo ben ik dus. Al mijn ideeën sla ik op in notities. En dan onstaat er uiteindelijk een heel menu! Dit was in november, toen ik kookte voor een groep van 12. Wat ik maak verschilt heel erg. Ik vind koken heeeel erg leuk, dus ik begin het liefst al een dag van tevoren. Je krijg dus niks tekort bij mij, hahaha.

Hangt er bij jou thuis kunst aan de muur? En wat?

Er hangt nogal wat aan de muur hier ja haha. Ik woon in een groot huis, dus muren zat. Ik kijk nu even om mij heen, en ik zie vooral tekeningen hangen die mijn zusje en ik vroeger hebben gemaakt. Een kunstwerk wat ik met mijn hele klas in groep 7 bijvoorbeeld gemaakt heb, een gemozaiekt schilderijtje wat ik ooit voor moederdag heb gegeven. Verder hangen er veel grote foto’s van ons, de bruiloft van mijn ouders, enzovoorts.

In welk land heb jij het mooiste vakantiekiekje genomen? Mogen wij die zien?

Dan ga ik meteen even kijken. Als ik op vakantie ben neem ik namelijk om de seconde een kiekje. Omdat ik het zo leuk vind om in een andere cultuur te zijn, het besef dat ik hier maar een week of twee zal zijn. Dat moet ik gewoon vastleggen.

Afgelopen herfstvakantie ben ik naar Sevilla en Portugal geweest. Dat was een hele leuke trip. De langwerpige foto is in Sevilla gemaakt, in het Alcazar. Een prachtig paleizencomplex, gebouwd door de Arabieren.

De foto rechtsboven is gemaakt in Knaresborough, in Engeland. Ik hou van Engeland, het is denk ik mijn favoriete land. Als ik naar deze foto kijk, krijg ik toch wel weer een heel fijn gevoel. Een gevoel dat zegt: Take me back!

De foto rechtsonder is gemaakt in Italie. In de zomervakantie van 2016 hebben zijn we op vakantie naar Noord-Italie geweest. Dat was een supervakantie. Zo mooi al die dorpjes die zomaar in ergens halverwege een berg liggen.

Sorry, ik kan dus niet kiezen haha.

 

 

Wat is jouw definitie van geluk?

Moeilijke… daar heb ik nog nooit over nagedacht eigenlijk. Als eerste komt in mij op: samen zijn. Ik ben echt een ‘samenmens’. Als ik een dag helemaal alleen ben word ik echt niet blij. Zolang je elkaar hebt, steun je elkaar en kan je gelukkig zijn. Het is wat je er zelf van maakt! Je kan anderen ook gelukkig maken door iets voor ze te doen, of te geven. De kleinste dingen kunnen een mens gelukkig maken.

Wat zou iedereen volgens jou een keer in zijn/haar leven moeten doen?

Wow dat is een moeilijke. Het is natuurlijk geen must, maar toch vind ik dat iedereen wel een keer iets voor het goede doel gedaan moet hebben. Al is het een centje geven aan de collecte, eten voor de voedselbank, of ben je een vaste sponsor voor Artsen Zonder Grenzen. Gelukkig geeft de gemiddelde Nederlander bijna altijd wel wat geld aan het goede doel!

Welke liedje is jouw guilty pleasure?

Dat wisselt bij mij heel vaak! Ik ben een echte muziekliefhebber, ik luister het elke dag wel. Op het moment ben ik groot fan van de Eagles. Hun muziek dan hè :). Op dit moment kan ik het nummer How Long van de Eagles niet vaak genoeg horen. Word er gewoon blij van als ik hem hoor. Ook de Red Hot Chili Peppers vind ik leuk. Grappig, er is een website waarop je kan zien hoeveel je het afgelopen jaar geluisterd hebt op Spotify. Hij geeft aan hoeveel minuten je geluisterd hebt, welke nummers en welke artiesten je het meest geluisterd hebt. Mijn meest geluisterde nummer was van de Red Hot Chili Peppers: Stadium Arcadium. Wil jij ook je meest geluisterde nummers weten? Kijk dan op deze link.

 

Dit waren alle beantwoorde vragen van Carina Noordeloos. Hieronder nomineer ik de volgende bloggers…

Anne van Anne’s Plek

Anne is een meisje, ongeveer even oud als ik en ik heb bij haar in de brugklas gezeten :). Ze blogt al heel lang, nog langer dan ik! Ze begon met de blog ‘life of Anne’, waar ze tegenwoordig een andere draai aan heeft gegeven. de blog heeft nu de naam ‘Annes Plek’ gekregen en haar blogartikelen zijn vaak persoonlijk, ze geeft tips, inspiratie en haar eigen verhalen. Ze heeft een hele leuke schrijfstijl. Hierbij ben je genomineerd Anne, je bent een topper en blijf vooral zo doorgaan met bloggen!

Naomi van Naomi Pater

Naomi’s blog is een echte meidenblog. Je vind er van alles over fashion, beauty en reizen. Ik vind haar foto’s echt prachtig. Ze laat haar mening weten, dat vind ik ook leuk om te lezen. Doe ik ook! Ze schrijft ook veel persoonlijke berichten. Gefeliciteerd Naomi, hierbij ben je genomineerd voor de Liebster Award.

Laura van Billions of Lives

Lieve Laura, jij bent ook genomineerd! Toen Laura een aantal maanden geleden vroeg of ik haar blog wilde volgen, stelde ik voor of ze een gastblog voor mijn blog wilde schrijven. En dat wilde ze. De dag erna kreeg ik een mail, met het haar volledige recept en foto’s van Burrito’s alla Laura. Ik volg haar nog steeds. Ze plaatst meerdere keren per week nieuwe artikelen, en ze zijn stuk voor stuk erg leuk om te lezen.

Dalí van Zonder Zooi

Een foodblog mag natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje van genomineerden. Foodblogs zijn namelijk mijn grote inspiratiebronnen! Inmiddels zijn er wel duizenden foodblogs, maar de blog van Dalí springt er voor mij toch wel uit. Op de blog Zonder Zooi vind je namelijk zulke lekkere recepten! Echt naar mijn smaak gewoon. Wat dacht je van salade van geroosterde pompoen en feta? Of Indiase soep met wortel en kokos? Het water loopt me nu al in de mond… Dus bij deze ben je ook genomineerd voor de Liebster award!

Eva van Eef Kookt Zo

Oke, nog een tweede foodblog dan. Eva, of Eef van Eef Kookt Zo volg ik namelijk ook al zo lang als ik me kan herinneren. Mijn hele foodblogperiode in ieder geval! Op haar blog deelt ze de lekkerste recepten, van hartig tot zoet. Echt van alles. Daarnaast deelt ze ook nog Kooktips, haar reisverhalen, de leukste hotspots en revieuws. Een beetje zoals ik eigenlijk. Gefeliciteerd, jij bent ook genomineerd voor dit Award!

 

En dan nog de vragen. Ik heb 10 vragen bedacht, die alle genomineerden mogen beantwoorden.

 1. Als jij 2 minuten gratis in de Ikea mocht shoppen, waar zal je dan als eerst op afgaan?
 2.  Naar welk land zou jij graag nog een keer op vakantie gaan?
 3. Waar haal jij jou bloginspiratie vandaan?
 4. Wat is je droombaan?
 5. Als je de loterij zou winnen, wat zou je met het geld doen?
 6. Heb je een keer iets gedaan wat je het liefst over wilt doen?
 7. Als jij een film zou maken, waar zou het dan over gaan?
 8. Wat is het lekkerste dat je ooit gegeten hebt?
 9. Wat is de mooiste foto dat je op je telefoon hebt staan?
 10. Om welke eigenschap sta jij bekend?

 

Deze bovenstaande vragen mogen de genomineerden beantwoorden. Hieronder nog even de regels van de Liebster Award.

Regels Liebster Award

 • Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
 • Zet een foto van het award op je blog
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 • Nomineer 5 (tot 11) blogs
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost
 • Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

 

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Liefs, Veerle!

 

Advertenties

Een gedachte over “Liebster Award, 10 persoonlijke vragen aan mij

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: