Flatbread met bietenspread, walnoten en geitenkaas

Lekker en gezond lunchen, zonder dat het veel tijd kost. Daar is dit flatbread met bietenspread en geitenkaas een goed voorbeeld van! De bietenspread kan je namelijk een dag van tevoren prima maken. Of je kan hem ook meteen van tevoren maken, het kost nauwelijks tijd.

Bietjes en geitenkaas is een gouden combi. Ik kende vroeger eigenlijk alleen de combinatie rode bietjes met appel, omdat we vaak rode bietjessalade met appel en uitjes aten. Nog steeds trouwens, en dat vind ik ook lekker. Maar als ik zelf met bietjes aan de slag ga, combineer ik het vaak met nootjes en geitenkaas of feta. Zoals hier, deze flatbreads met home made bietenspread, walnoten en geitenkaas zijn echt de moeite waard.

 

Ingredienten voor 4 flatbreads:

  • 300 g gekookte rode bieten
  • 4 flatbreads
  • 1/2 limoen
  • 100 g walnoten
  • 50 g veldsla
  • 100 g harde, oude geitenkaas
  • Honing

 

Snijd de rode bieten in stukken. Gooi ze samen met het sap van een halve limoen, wat olijfolie en peper en zout in de staafmixer en mix tot een egale puree.

Rasp de oude geitenkaas. Verdeel een dikke laag bietenspread over de flatbreads, gevolgd door een handje veldsla, geitenkaas en walnoten. Maak af met een kneepje honing.

 

  • 20171014_1404522026261518.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s