Speculaaswafels

Eindelijk is het dan zover. De dag waarop veel kinderen al maandenlang wachten: 5 december! En stiekem ik ook. Het is misschien wel mijn favoriete feest. Elk jaar vieren we het met de familie bij mijn opa en oma. Heel gezellig, en cadeautjes zijn altijd leuk, op welke leeftijd dan ook. Daarnaast ben ik deze tijd ook muziekpiet, ik speel dan samen met een vriendin piet, en ga bij mensen langs om daar liedjes te komen spelen. Elke keer weer een groot succes.

Eigenlijk was ik van plan om voor 5 december een sinterklaasijstaart te maken, zodat er voor jullie op 5 december een lekker sintreceptje online zou staan. Ik heb hem gemaakt, maar ik had er niet bij stilgestaan dan het al om vijf uur donker wordt. Jammer! Maar deze speculaaswafels zijn ook niet te missen met sinterklaas, toch? Ze zijn heel erg easy om te maken. Ikzelf gebruik altijd een wafelvorm, die kocht ik bij de Xenos. Daar kan je vier grote wafels uit maken. Maar als je wel een wafelijzer hebt, zal ik het daar gewoon mee maken. Waar gebruik je hem anders voor ;). Dan zou ik er ook iets meer maken, en dan zijn ze dus ook wat kleiner. Laat je het weten als je het gaat maken? Vind ik leuk. En een hele fijne Sinterklaasavond 🙂

 

Ingrediënten voor 4 grote, of 8 kleine wafels:

  • 50 g boter
  • 150 g bloem
  • 70 g basterdsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 150 ml melk

 

Smelt de boter in een pannetje of de magnetron.

Mix met de garde de suiker, bloem, speculaaskruiden, het bakpoeder en zout door elkaar. Voeg dan de boter, melk en het ei toe. Mix met de garde tot een egaal beslag.

Als je een wafelijzer hebt, dan bak je ongeveer 6-8 wafels van het beslag. In de wafelvorm, net zoals ik dan maak je er vier, en bak je ze af in de voorverwarmde oven (200 graden) voor 20-25 minuten.

Extra lekker zijn ze met een bol vanille-ijs en slagroom. Als toetje bijvoorbeeld:).

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: