Lemon-meringue trifle met kokosmakroon

Dit toetje… zo lekker!!!!!! Ik moet toegeven, je moet van kokos en citroen houden, en als je dat lust dan is dit je hemel. Ik werd er in elk geval erg blij van. Het mooiste is als je een gasbrandertje hebt. Dan kan je het eiwit op het laatste moment bruin branden. Dit dessert heeft iets weg van de welbekende lemon meringue pie, oftewel citroen meringue taart. Overigens ook een van mijn favo’s. Het verschil is dat bij dit toetje de bodem enkel van stukjes kokosmakroon bestaat, en de vulling uit slagroom en lemon curd. Zodat het niet al te zoet wordt haha. Ook heerlijk vind ik het om gewoon uit zo’n potje te eten met een lepel. In plaats van netjes op een bordje met een vorkje, dit eet zo chill ;).

Misschien een ideetje voor kerst? Ik zou het wel weten! Hij is erg goed van tevoren te maken, hij moet zelfs in de koelkast opstijven. Heb jij al ideetjes voor je kerstdiner dit jaar? Laat het me weten, vind ik leuk.

 

Ingredienten voor ± 6 personen:

  • 5 kokosmakronen
  • 400 ml slagroom
  • 8 el lemon curd
  • 3 eiwitten
  • 100 g suiker

 

Breek de kokosmakronen in kleine stukjes. Verdeel deze over zes (weck- of jam)potjes.

Mix de slagroom in een schone kom stijf. Voeg dan de lemon curd toe, en mix tot een soort gele room.

Verdeel de gele room eventueel in een spuitzak over alle potjes. Dek af met plasticfolie, en zet 3 uur of meer in de koelkast.

Mix de eiwitten in een schone kom samen met 100 g suiker, waarbij je beetje bij beetje wat van toevoegt tijdens het mixen. Mix zo’n 8-10 minuten door.

Het mooiste is om ook de meringue in de spuitzak te doen. Verdeel het eiwitschuim over de toetjes. Nu kan je hem nog bewaren in de koelkast, maar je kan hem ook meteen opdienen. Het enige wat je nog hoeft te doen is hem afbranden, het liefst met een gasbrander, maar als je dat niet hebt dan moet je het in de oven doen, op de grill op een hoge temperatuur. Dan kan hij alleen wat smelten aan de binnenkant.

 

20170917_15573120170917_15582620170917_155809

Advertenties

Een gedachte over “Lemon-meringue trifle met kokosmakroon

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: