Vistajine met mediteraanse groenten

… en toen vond ik een stoffige tajine terug! Na heel lang geen tajine meer gebruikt te hebben, vond ik het wel weer eens tijd voor zo’n heerlijk geurende en gezellige maaltijd. Het is heel gebruikelijk om vlees in de tajine te bereiden. Kip tot het vlees van de bot valt, of een lekker malse lamsbout. Ik besloot het lekker licht te houden. Lekker veel groenten, met pangafile, en om de Marokkaanse sferen erin te houden, voegde ik veel kruiden toe, onder andere ras el hanout. Dat maakt het extra lekker. En je hoeft niet in de ochtend al in de keuken te staan zweten omdat dit uren moet trekken; je kan een uur van tevoren nog beginnen.

Zelf vind ik het heel lekker om met vers, Turks brood te eten. Lekker om erin te dippen. En anders raadt ik je aan om het met bulgur, couscous of rijst te eten. Allemaal lekker!

 

Ingrediënten voor vier personen:

– 300 g verse pangafilet

– 1 aardappel

– 1 paprika

– 1 courgette

– 1 blik gepelde tomaten

– 1 el rozijnen

– 1 tl ras el hanout

– 2 el amandelen

– 1 tl harissa

– 1/2 tl kaneel

– 1/2 tl kurkuma

– 1 tl z’atar

– 1 bouillonblokje

 

Schil de aardappel en snijd de paprika, courgette en aardappel in stukken. Bak dit in de koekenpan op hoog vuur.

Verhit wat olie in de tajine. Bak de vis hierin. Voeg dan de gebakken groenten, de gepelde tomaten, rozijnen, alle kruiden en amandelen toe met een snuf zout. Maak 300 ml bouillon met het bouillonblokje. Voeg dit ook toe. Laat ruim een kwartier op laag vuur pruttelen.

Serveer met Turks brood of couscous.

20170811_17281320170811_17295020170811_173025

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s