November: viergangendiners en uitstapjes naar Den Haag

Heey!

Het is alweer de laatste dag van November. Niet super erg, want de feestmaand december volgt! Ik besloot weer eens een persoonlijk artikel te schrijven, over mijn persoonlijke bezigheden naast de blog. Ik ga in deze blog schrijven over mijn highlights deze maand, want ik vond echt dat ik leuke dingen heb gedaan! November is dan ook omgevlogen.

3 november ging ik met mamma naar een kookworkshop. Super leuk, daar had ze voor meegevraagd. Het was in een mooi huisje, met twee keukens. Het thema was Italiaans en biologisch, dat doen ze altijd. We kookten met een groep van 24 een driegangendiner. Het was prima, maar we hadden het idee dat de chef totaal niet relaxt was. Dat leek ons ook wel logisch, nogal krap en druk met 24 hulpkoks.

4 november was echt een leuke dag. Ik bezocht de Open Dag van hogeschool Avans in Den Bosch, om te kijken voor een vervolgopleiding na de Havo. Ik ging specefiek kijken naar de opleiding Business Innovation, toen ik op internet over deze opleiding las leek het me namelijk echt iets voor mij.  Klik hier voor meer informatie over de opleiding

(No spon hahaha, gewoon pure enthousiasme!)

Na de open dag besloten mijn moeder en ik nog even Den Bosch in te gaan, dat was namelijk maar tien minuten lopen. Daar hebben we nog thee met taart gedronken. Ik koos voor de appel-notentaart, en mijn moeder kon het niet laten om een Bossche bol te bestellen. Maar wat zag ze toen ze de bol op had? ……..

20171105_121251 Hier staat dus: dit is geen Bossche bol. Maar ach ;). Hij was wel lekker en we hebben hem lekker in Den Bosch opgegeten.

We namen voor wat extra Brabantheid nog een paar Brabantse worstenbroodjes mee.

De week van 6 november stond in het teken van leren. Het was namelijk toetsweek. Ik had zeven toetsen in totaal. Ik had het goed gepland, ik had deze week nog lekker tijd om met de blog bezig te zijn en nieuwe receptjes te koken. De uitslagen van de toetsweek heb ik inmiddels allemaal: Frans: 5,6 Nederlands: 6,1 Economie: 5,3 Geschiedenis: 6,6 M&O: 7,8 Wiskunde A: 5,8 en Engels: 6,9. Het zijn geen knallende cijfers, maar omdat ik maar 1 onvoldoende had en een uitsteker van M&O was ik tevreden. Ik ga Frans denk ik herkansen. Dat was ook geen leertoets namelijk ;).

Het weekend na de toetsweek vierden we door uit eten te gaan. We gingen naar De Oude Veiling , daar hebben we heerlijk gegeten! We gingen met mijn ouders en zusje Meike, en mijn vriendin Elisa mocht ook mee. Dat was heel gezellig en lekker:).

14 november had onze school een studiedag, en dat betekende voor de leerlingen: VRIJ! Mijn moeder had vrijgenomen, en wilde met ons naar Den Haag. Vonden wij totaal niet erg natuurlijk. Ik vroeg een vriendin mee, en Meike ging ook mee. We gingen er heen om de Tweede Kamer te bezoeken, dus we volgden een rondleiding. Grappig om eens in dat politieke wereldje te stappen.

Daarna gingen we lekker lunchen bij Palmette in Den Haag. Ik bestelde een lekkere Caesar Salad. Na de lunch gingen we shoppen. Er is daar een super mooie en grote H&M, dus daar kocht ik een leuke trui.

’s Avonds hadden mijn vriendin en ik nog een feestje. Onze vriendin Elisa werd zestien, en had een lekker driegangendiner voor ons gemaakt.

Op 18 november had ik me al wekenlang verheugd. Ik zou namelijk voor de familie van mijn moeder gaan koken! Zonder de neven en nichten, dus dat was voor twaalf man. Ik had het menu al vroeg bedacht, een viergangendiner plus borrelhapjes. Ik had Meike gevraagd voor de bediening, en mijn vriendin Jikke kwam helpen met koken. Super hulpjes! En ik had zelfs de dag van tevoren al dingen voorbereid, dus lang wachten zat er niet in. Het menu zag er zo uit:

Voorgerecht: Salade van geroosterde pompoen, feta, rucola, gekarameliseerde walnoten en gefrituurde salie

Tussengerecht: Doperwtensoep met limoenroom en zelfgemaakte muntpestobroodjes

Hoofdgerecht: Citroenspaghetti met zalm, witte vis, tomaatjes en garnalen uit de oven, en een salade van gegrilde courgette en babysla

Dessert: Speculaascheesecake met dulche de leche en vanille-ijs

PS: Ik ben in te huren! Hahaha, ik vind het zo leuk om voor groepen te koken! Het geeft me gewoon energie. Vooral als ik alles zelf mag bedenken. Wie weet start ik later wel mijn eigen cateringbedrijf… Of zoiets!

Ik was deze maand trouwens ook super veel bezig met onze jaarlijkse pietenplanning. Ik speel nu voor het derde jaar piet samen met mijn vriendin. We zijn dan muziekpieten, en dat betekend dat mijn vriendin met viool, en ik met gitaar bij gezinnen langskomen om daar sinterklaasliedjes te komen spelen en wat te kletsen met de kinderen. Het is zo leuk! Ik werd wel erg vaak gebeld, zelf toen ik op school zat haha. We hebben er heel veel zin in.

23 november was ook leuk. Eerst had ik gewoon school, en om half 1 gingen we met heel havo 4 naar Alkmaar om daar opleidingen te bekijken. Ik had me opgegeven voor Economie, oftewel Business Studies. Werd er niet echt warm van. Maar was leuk om even gezien te hebben.

Die avond was er op school het Herfstconcert. Dat is elk jaar, er is ook een Lenteconcert. Ik deed mee, samen met Meike. Ik speelde Gitaar en ik zong, en Meike speelde piano en zong. Dat was weer gaaf om te doen. Het ging goed! We speelden trouwens een mooi nummer, je moet hem ook luisteren. Klik hier om het nummer te luisteren. Ook speelde ik alleen nog een nummer, mijn zelfgeschreven liedje! Dit staat helaas niet op film ;).

Die zaterdag ging ik naar de stad met mamma, om allerlei sinterklaasinkopen te doen. We zouden ’s avonds nog eters krijgen, dus daar hebben we ook dingen voor gekocht.     ’s Avonds kookte ik Midden Oosters, ik hou van die keuken. Als toetje had ik een Sint ijstaart gemaakt.

27 november kreeg ik vrij van school, omdat ik de Open Dag van de hogere hotelschool in Leeuwarden ging bezoeken! Ik had al heel lang het idee om de hotelschool te gaan doen, dus ik wilde het nu wel een keer echt zien. We arriveerden om 10 uur, en werden ontvangen met thee of koffie. Daarna kregen we een presentatie van een uur lang en daarna een lunch gemaakt door de studenten. Lunch was niet wat we er helemaal van hadden verwacht: we betaalden 15 euro en ze kondigden aan dat het een speciale lunch zou zijn van de ‘nieuwe Nederlandse keuken’. Er stond een ‘Friese Theetafel’ wat bestond uit brood, vleeswaren en zoet beleg. We kregen eerst pompoensoep die mij een beetje vlak smaakte maar verder prima, gevolgd door een kroket, en na chocolademousse. De kroket was lekker knapperig, maar er viel weinig ‘biologisch kalfsvlees’ te herkennen. De chocomousse was prima.

Daarna kregen we een rondleiding en een case door het gebouw en zagen we de keuken, kantine, lokalen en afwashoek. Hard aan het werk iedereen.

Rond drie uur stapten we weer in de auto. Wat ik van de Stenden Hotelschool vond? Niet mijn ding. Dat had ik niet verwacht, maar nu ik ging orienteren in deze opleiding kwam ik erachter dat de basis van deze studie ‘International Hospitality’ is. Van mij hoeft het allemaal niet zo internationaal (je krijgt dan alle lessen in het Engels, vanwege de 43 nationaliteiten die op de school zitten) en hospitality, tja ik hoef geen gastvrouw te worden. Ook merkte ik dat je tijdens deze opleiding je creativiteit niet zo goed kwijt kan, het een harde opleiding is en je alles moet doen wat je gezegd wordt. Dus helaas! Maar het was wel een leuk dagje.

Dat waren wel de hoogtepunten van deze maand. Ik heb een hoop leuke dingen gedaan. Straks is het december, en daar staan ook weer leuke dingen op de planning. Ik denk dat ik daar ook maar weer een verslag van ga maken. Ik vond het leuk om weer wat meer over mezelf te vertellen, toch leuk, dat afwisselen van recepten en personal.

Hier komen nog wat foto’s!

Het paste niet meer op het aanrecht…

20171118_205322

 

Caesar salad in Den Haag20171114_141000

 

Toetje bij De Oude Veiling: Speculaascheesecake met karamelijs ♥20171111_214133

 

In de Kooksalon waar de kookworkshop werd gegeven.20171103_165751

 

De Tweede Kamer 20171114_125242

 

In Den Bosch een taartje eten20171104_153437

 

De Ridderzaal

20171114_120517

 

Aubergine ‘Friet’20171125_194154

Sinterklaas ijstaart20171125_203248

 

Ik optreden 🙂

20171123_210702

 

Hotelschool 🙂20171127_114701

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: