Zoete aardappelpancakes met pecannoten

Toen ik laatst op de instagram van Allerhande keek, zag ik een filmpje langskomen van pompoenpancakes. Dit leek me erg lekker, en bracht me op het idee van zoete aardappel pancakes! Ik vind ze oprecht echt heel erg lekker. Vooral met stroop en pecannoten. Ze zijn ook al lekker zoet van zichzelf, dat komt alleen maar door de zoete aardappel, want verder gaat er geen suiker in. Uit dit recept komen ongeveer 15 kleine pancakes. Ik heb ze per drie stuks ingevroren, zodat ik ze als ontbijt kan eten. Dat is zo lekker, als afwisseling op mijn vaste bananenbroodje en soms havermout;).

Ik gebruik trouwens een middelgrote zoete aardappel. Heb hem niet gewogen, maar ik denk dat dit niet zo nauw meet. Ik ben benieuwd wat je van dit recept vind. Laat het me weten hieronder in de comments of op instagram (@yourinspirationworld.nl).

 

Ingrediënten voor ca. 15 pancakes:

  • 1 zoete aardappel
  • 100 g bloem
  • 100 ml melk
  • klein scheutje vanille aroma
  • snufje zout
  • 1 ei
  • Pecannoten
  • Schenkstroop of maple sirup
  • Zonnebloemolie

 

Schil de zoete aardappel, en snijd in blokjes. Kook of stoom de blokjes gaar.

Pureer de zoete aardappel in de staafmixer of met de hand. Mix de zoete aardappelpuree met de melk, het ei, vanille aroma, zout en op het laatst de bloem.

Bak drie pancakes in de koekenpan per keer, in de zonnebloemolie.

Serveer met stroop of maple sirup, met een hand grofgehakte pecannoten.

Advertenties

2 gedachten over “Zoete aardappelpancakes met pecannoten

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: