Sushirolls met homemade hummus #P51challenge

Het kookboek van Rens Kroes pak ik er bijna nooit meer bij. Dat komt omdat ik niet per se super gezond wil eten. Gewoon gezond op mijn eigen manier, en dat is niet tarwevrij of suikervrij. Ik geloof namelijk niet in dat tarwevrije gedoe. Sorry! Maar ja, als je daar wel in gelooft of niet tegen bepaalde ingredienten kan, dan is het boek van Rens Kroes vast iets voor jou. Op pagina 51 stond het recept voor sushirolls gemaakt met zilvervliesrijst, met hummus. Het valt me op dat ik een veganistisch recept is. Maar ik mis het vlees er niet in. Het is anders dan de originele sushi, maar wel echt lekker. Ik heb gesneakt met de hummus, die heb ik gewoon gekocht. Het recept van de hummus stond nou eenmaal niet op pagina 51, haha.

 

Ingredienten (4 stuks)

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 1/2 wortel
  • 1/2 avocado
  • 1/4 komkommer
  • 4 norivellen
  • 4 el homemade hummus
  • 4 tl sojasaus, plus extra voor het dippen
  • zeezout en zwarte peper
  • 1 el sesamzaad

 

Bereiding

Kook de rijst met het bouillonblokje in ruim water gaar, totdat het plakt. Snijd ondertussen de wortel, avocado en komkommer in lange, dunne reepjes. Leg een norivel diagonaal op een bord met de glanzende kant naar beneden. Schep twee eetlepels rijst diagonaal in het midden, gevolgd door gelijke hoeveelheden van de groenten, een eetlepel hummus en een theelepel sojasaus. Breng het geheel op smaak met zeezout en zwarte peper en rol het norivel op als een ijshoorntje, vanaf de linkerkant. Dit herhaal je totdat de ingrediënten op zijn. Besprenkel met sesamzaad, wikkel de sushi in folie et voila!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: