Something about food tag

Hey!

Ik was onder de indruk hoeveel mensen mijn persoonlijke blog hadden gelezen, ik beantwoorde hierin vragen die ik vaak naar mijn hoofd geslingerd krijg. Ik besloot weer een persoonlijk artikel te schrijven, ditmaal in de vorm van een tag. Een food tag om precies te zijn. Ik kwam deze tegen op de blog ohmyfoodness en ik vond het leuke vragen die ik wel wilde beantwoorden. Hier komen ze.

Als je iedere dag nog maar één gerecht zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?

Hmmm… begint al lastig. Ik ben zo ongeveer een alleseter namelijk. De ene keer wil ik vis, andere keer liever vega en soms heb ik ook wel zin in vlees. Ik zou denk ik voor wraps gaan. Deze kan je koud, warm en met allerlei vullingen eten. Of speel ik dan vals omdat het niet meer een bepaald gerecht is? Nou ja, dan kan ik gewoon echt niet kiezen!

Welk drankje bestel je altijd in een restaurant?

Water. Altijd, ook thuis. Ik ben vijftien, dus zou ook niet eens alcohol mogen, en ik hou alleen maar van water dus frisdrank gaat er bij mij ook niet in. 

Wat was vroeger je lievelingseten?

Vroeger was dat altijd de vislasagne van mijn moeder. Die aten we toen regelmatig, en heel toevallig heb ik hem vanavond sinds een lange tijd weer op. En ik heb letterlijk de schaal schoon gegeten ;).

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of gedronken?

Als toetje een kiwi en zelfgemaakte appelmoes. En ik dronk daarvoor water.

Als jij mag kiezen waar je uit eten gaat, waar ga je dan naartoe?

Een van mijn favoriete restaurants in Hoorn is Loft der Zotheid, en dat is een typisch voorbeeld van een restaurant waar ik graag heen ga. Aparte gerechten, met veel groenten maar niet op healthy gericht. Hip en trendy, maar wel een gezellige sfeer en vooral lekker eten!

Wat lust je echt niet?

Yoghurt met fruit. Dat is wel het eerste waar ik aan denk altijd. Limonade en suikerhoudende dranken vind ik ook heel vies.

Dit lust ik dus niet, zo stom;)

Om welk gerecht sta jij bekend?

Bij ons thuis om de boerenkoolsalade met mango en gerookte kip, die is echt famous. Maar misschien denken andere mensen wel aan een heel ander gerecht bij mij! Ik vraag dat me af haha.

Chips of chocolade?

Dat ligt echt aan het soort. En waar ik zin in heb natuurlijk. Ik hou niet zo van naturelchips uit de zak zo eten, maar ook niet zo van een stukje chocolade. Brownies daarintegen vind ik heerlijk, vooral homemade. Nu ik daaraan denk, ga ik toch voor de chocolade;).

Wat eet je het liefst in de bioscoop?

Ik ga eigenlijk bijna nooit naar de bios, maar als ik ga dan koop ik meestal een bak zoete popcorn.

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?

Heel veel eigenlijk haha. Geitenkaas, alle soorten dips en smeersels, tomaten en curry. Ik ben gewoon meer open gaan staan voor nieuwe smaken, en vroeger hield ik niet van romig, nu vind ik dat in vele gevallen wel weer lekker.

Vis of vlees?

Vis. Een biefstukje is gewoon niet mijn ding, gehakt zou ik niet missen en varkensvlees daar hou ik niet van. Een stukje kip vind ik wel lekker. Maar dan ben ik toch meer fan van verse zalm, garnalen of witte vis. Hmm!!

Welke dingen zou je nog willen leren eten of drinken?

Yoghurt! Ik zie soms fantastische breakfast foto’s langskomen op instagram, yoghurt met muesli en fruit en dan heel mooi neergelegd. Maar ik lust het gewoon niet. Nooit lekker gevonden ook. Wie weet ga ik het ooit waarderen. Ik lust yoghurt trouwens wel in hartige gerechten haha.

Wat eet je het liefst als ontbijt?

Havermout. Al jaren mijn favo ontbijtje. Wentelteefjes vind ik ook heerlijk, maar ik neem hier nooit de tijd voor, alleen in het weekend. Door de week ontbijt ik altijd met bananenbrood, behalve op woensdag want dan ben ik eerste vier uur vrij haha, dus op woensdag en zaterdag havermout. Op zondag altijd met z’n viertjes een eitje met brood.

Als je moest kiezen, zou je dan alleen maar voor- of hoofdgerechten eten?

Voorgerechten zijn voor mij te weinig voor ’s avonds dus dan hoofdgerecht. 

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?

Ik ga dan meestal voor drop. Ik houd niet van snoep, maar voor drop maak ik een uitzondering. Vooral zout zachte drop, hmm!! 

Dit was de ‘Something about food tag’. Ik vond het leuk om deze vragen te beantwoorden! Jij mag hem ook maken, dan moet je even de vragen kopieren en plakken. Ik ben benieuwd wat jullie zouden beantwoorden.

Groetjes Veerle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: