Pepernotencheesecake

De Sint is weer in het land! En dat vind ik zo leuk. Nu de Sint in het land is, eet ik non stop pepernoten. Het liefst chocoladepepernoten eigenlijk. Om het een beetje af te wisselen, maakte ik een pepernotencheesecake. En maakt de pepernoot nog specialer om te eten. Ik serveerde hem ’s avonds voor het toetje, met dulche de leche met zeezout en vanilleijs. Ik denk dat het ook wel erg lekker is om hem met chocoladesaus te serveren. Maar zo is ie ook al erg lekker hoor.

Ingredienten voor 1 taart:

– 75 gram pepernoten

– 80 gram roomboter

– 225 gram speculaas

– 400 gram roomkaas

– 250 g ricotta

– 3 eieren

– 120 gram lichtbruine basterdsuiker

– 1 zakje vanillesuiker

– 65 g pure chocolade

– scheutje slagroom

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de speculaas fijn in de staafmixer. Smelt de boter en meng dit met de speculaas. Verdeel dit over de bodem van een taartvorm, en druk het aan. 

Mix de roomkaas, ricotta, basterdsuiker, vanillesuiker en eieren door elkaar. Voeg de pepernoten toe en roer door elkaar. Schenk dit in de taartvorm.

Smelt de chocolade met een scheutje slagroom. Verdeel de chocolade over de cheesecake en swirl met een sateprikker.

Zet 30-35 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s