Pompoen gevuld met omelet

De herfst… Ik geniet er van. Alle dwarrelende blaadjes van de bomen, het gure weer waar ik eindelijk weer mijn winterjas mag dragen en lekker binnen genieten met thee. En de pompoen maakt zijn blits in deze tijd! Overal zie je recepten met deze grote oranje vriend langskomen. Vandaag deel ik een recept wat jullie vast nog niet eerder gezien hebben…

Ik zag het al helemaal voor me: een pompoen, met als je hem opensneed omeletvulling! Dat bedacht ik dus opeens, en moest het diezelfde dag ook nog maken. Een experiment waar ik heel nieuwgierig naar was. Hij is gelukt! Ik heb het ei èn de pompoen gaar gekregen, dat was nog best een kunst want pompoen zonder in stukken te snijden gaart heel langzaam. Ik besloot een boerenomeletvulling te maken. Al hou je daar niet van, kan je natuurlijk wat anders bedenken! Hmm, wat dacht je van geitenkaas, honing en gegrilde aubergine? Of tomaat, mozzarella en basilicum… die ga ik vast nog wel een keertje maken. Maar nu eerst deze gevulde pompoen met omelet!

 

Ingredienten voor 1 gevulde pompoen:

  • 1 pompoen
  • 3 eieren
  • 75 g fijne soepgroenten
  • Paar takjes peterselie
  • 50 g geraspte kaas

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de pompoen. Hak het steeltje ervan af, en hol hem vanaf een gat aan de bovenkant uit.

Kluts de eieren met de kaas en soepgroenten. Breng op smaak met peper en zout. Schenk dit mengsel in de uitgeholde pompoen.

Leg de pompoen in aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie. Vouw hem halfdicht. Zet de pompoen 2,5 uur in de oven.

Als hij nog te hard is naar jou wens, kan je hem nog iets langer erin doen.

Lekker om te serveren met vers brood.

 

20171014_16332320171014_16293520171014_162751

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s