Blauwe bessen muffins

Haha, ik maakte deze muffins in juli. Inmiddels is het november nu ik dit schrijf. Zat ergens diep in mijn concepten verstopt, en toen ik hem vond dacht ik… kan ik dit nu wel plaatsen? Blauwe bessen zijn helemaal niet in het seizoen nu. Maar wist je dat blauwe bessen uit de diepvries perfect zijn voor deze muffins! Zonde om die dure uit de koeling te kopen. Deze muffins zijn lekker, en heel makkelijk om te maken. Super als je plotseling bezoek krijgt bijvoorbeeld. Of als je zin hebt in iets lekkers, maar niet te lang wilt wachten of niet lang in de keuken wilt staan. En met een beetje geluk heb je alle ingrediënten in huis, en hoef je niet eens meer naar de supermarkt.

Ikzelf vind ze zo al heel lekker, maar het kan zijn dat je ze een beetje saai vindt. Dan kan ik je aanraden om citroenglazuur te maken, met citroensap, poedersuiker en evt. een beetje water. Of nog beter: citroenroomkaasfrosting. Roomkaas, poedersuiker en citroensap. Heerlijk!

 

Ingrediënten voor ongeveer acht muffins:

– 190 g basterdsuiker

– 200 g bloem

– 150 g roomboter

– 1 tl vanille extract

– 150 g blauwe bessen

– 3 eieren

– 1 tl bakpoeder

– snuf zout

– 1/2 tl kaneel

– evt. grove (kandij)suiker

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de boter met de basterdsuiker tot er geen klontjes meer zijn. Voeg stuk voor stuk de eieren toe (het liefst met wat tijd ertussen, voor extra luchtigheid). Voeg ondertussen ook het vanille-extract toe.

Schep met een spatel de kaneel, de bloem, het zout, en het bakpoeder erdoorheen, tot een egaal beslag. Schep de blauwe bessen erdoor.

Verdeel het beslag in muffinvormpjes. Verdeel er eventueel wat grove kandijsuiker over.

Zet 35 minuten in de oven.

 

20170818_15502320170818_15512920170818_155103

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: