Panini met brie en zwarte knoflookboter

Zwarte knoflook… Ik had er nog nooit van gehoord. Tot ik het zag liggen in de Albert Heijn. Ik moest het gewoon meenemen! Ik was heel benieuwd, en googelde wat. Het blijkt gefermenteerde knoflook te zijn. Het vocht van de knoflook is er dus uit, eigenlijk is het een zwarte, ingedroogde bol knoflook. De structuur is heel erg veranderd, hij is vrij plakkerig en het lijkt op een hele dikke, harde stroop. Echt grappig om te bedenken dat dit ooit de witte, sterkgeurende knoflook is geweest.

En toen ging ik hem proeven. Want daar was ik natuurlijk super nieuwsgierig naar. In tegenstelling tot gewone knoflook, is het niet te sterk en heel lekker om gewoon los te eten. Ik vind de smaak het meest weg hebben van een zware balsamicoazijn. Lekker dus! Heel anders dan gewone knoflook, maar zo leuk om eens te gebruiken en je gasten te verrassen met een ingredient wat ze nog niet kennen.

Toen ging ik nadenken over een recept. Eerst dacht ik aan spaghetti met een zwarte-knoflook roomsaus, maar zwarteknoflookboter leek me ook wel een goed idee. Dan komt de smaak namelijk heel goed naar voren. In combinatie met brie is het ook heel lekker, omdat de knoflook een beetje zoet smaakt.

Ingredienten

– 1 tl tijm

– 50 g brie

– 1 paninistokbrood (delifrance)

– 1/2 – 3/4 bol zwarte knoflook

– 80 roomboter

– 1 el honing

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder de schilletjes van de knoflook, en hak fijn.

Mix de roomboter (op kamertemperatuur) met de knoflook, wat zout en peper, en tijm.

Snijd het paninistokbrood doormidden. Smeer beide kanten met een flinke laag knoflookboter. Beleg het verder met brie, drizzle er een el honing over. Leg het stokbrood ongeveer 10 minuten in de oven.

Een gedachte over “Panini met brie en zwarte knoflookboter

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: