Caprese filodeegtaart

Caprese is wat mij betreft altijd goed. Mozzarella, tomaat en basilicum is als ‘Salade Caprese’ al heerlijk met een beetje olijfolie, maar caprese kan nog beter uit de verf komen dan dit. Hij matcht namelijk fantastisch met gegrilde courgette of aubergine, op een crunchy stuk ciabatta, met spaghetti… of in een hartige taart! Deze taart is een lekker licht hoofdgerecht, je kan hem ook als lunch eten, daar is hij heel geschikt voor. Of als borrelhap.

Wist je dat de naam Caprese van ‘Capri’ komt? Capri is een Italiaans eiland. Het word ook wel Tricolore genoemd. De drie kleuren van de Italiaanse vlag! Dus je begrijpt wel: als je deze taart eet, voel je je net alsof je in Italië zit!

Ingredienten voor 1 taart:

– 1 zakje filodeeg

– 1 bol mozzarella

– 1 rode ui

– 4 el pesto

– 1 el pijnboompitten

– olijfolie extra vierge

– 300 g tomaten

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de tomaten en mozzarella in plakken, en de rode ui in ringen.

Verdeel de plakken filodeeg over een met bakpapier beklede bakplaat, of voor de nettere versie in een taartvorm. Vet elk blaadje filodeeg in met een beetje olie. Hou aan de zijkanten nog een klein stukje flap over.

Verdeel de pesto aan de onderkant, en verdeel hierover de ui, mozzarella en tomaat. Besprenkel nog met wat extra vierge olijfolie. Zet 40 minuten in de oven.

Nadat hij in de oven heeft gestaan, verdeel je er nog een eetlepel pijnboompitten over.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: