Appel-custard toetjes

Hmmm, dit is echt een toptoetje wat mij betreft. Voor mij hoef je niet aan te komen met een kleffe chocoladetaart, of chocolade-ijs als dessert. Nee dankje, na een maaltijd vind ik dat toch echt te zwaar! Ik word dan blijer van dit toetje, met appel en custard! Hij past super goed bij de herfst ook, door de speculaas en appel met kaneel. Ik maak echt vaak baksels met appel en kaneel, ook heel vaak recepten die niet op de blog komen. Zeker de moeite waard om ook even deze fluffy pancakes met appel-kaneelsaus , deze goddelijke speculaasmuffins met gekarameliseerde appel, en deze gezonde appel-dadelmousse taart te proberen.

 

Voor 6-8 porties:

Voor de bodem:

– 4 el roomboter

– 150 g speculaasjes

Voor de custard:

– 500 ml melk

– 30/35 g custardpoeder

– 30/35 g suiker

Voor de appelvulling:

– 4/5 appels

– 1 el kaneel

– 3 el basterdsuiker

– 1 tl citroensap

– 100 g rozijnen

– klontje roomboter

 

Maal de speculaasjes in de staafmixer tot fijne koekkruimels. Smelt de roomboter, en voeg dit toe aan de gemalen speculaasjes. Verdeel over de potjes waar je de toetjes in gaat doen. Zet in de koelkast.

Maak de custard volgens de verpakking, maar wel met de hoeveelheden volgens mijn recept. Laat hierna afkoelen.

Schil en snijd de appels in blokjes. Meng met het citroensap, de kaneel, de rozijnen en basterdsuiker. Meng door elkaar. Als je tijd hebt, laat dan het liefst even staan zodat de rozijnen kunnen wellen. Maar anders hoeft dit niet.

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan. Bak de appelblokjes hierin, tot ze een beetje zacht zijn geworden. Laat afkoelen.

Als de custard is afgekoeld, verdeel je dit over je potjes. Verdeel ook de afgekoelde appel erover. Maak vlak voor het serveren af met wat amandelschaafsel.

 

20170825_12473220170825_12481920170825_12492620170825_124841

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s