Tagliatelle citroen carbonara met champignons en spek

Carbonara stond al heel lang op mijn to-make lijstje. Ik had hem zelfs nog nooit gegeten, maar ik kon me heel goed voorstellen dat dit een heel erg lekker pastaatje zou zijn. Ik dacht op een of andere manier altijd dat het heel moeilijk was om te maken. Maar niets is minder waar. Het is juist super easy! Je maakt een saus met eieren, en die eieren moet je vooral niet laten garen, dan is het romige van de saus weg. De parmezaan en het spek maakt het lekker zout. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik niet het originele recepr hebt gevolgd. Het is natuurlijk niet voor niks mijn eigen recept. Ik voegde er wat citroen aan toe, voor een lekker frisse smaak. Ik wilde er ook graag groente in verwerken, dus bakte ik er wat champignons bij. En dat smaakt hartstikke lekker. Een topper voor door de week.

Ingredienten voor 2/3 personen:

– 100 g ontbijtspek

– 250 g verse tagliatelle

– 125 g champignons

– 2 eieren + 1 eidooier

– 60 g gerapste parmezaan

– 1/2 citroen

Kook de pasta volgens de verpakking. Bewaar een klein kopje met kookvocht.

Snijd het spek en de champignons in stukjes. Bak deze in de koekenpan. 

Kluts de eieren met de eidooier, de parmezaanse kaas, sap van een halve citroen, een halve theelepel citroenzest (schil) en peper en zout.

Roer het eimengsel door de pasta, doe dit snel en zorg dat het ei-mengsel aan de pasta blijft plakken. Roer ook de champignons en spek erdoorheen. 

Serveer met nog eventueel wat extra parmezaanse kaas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: