Courgettelasagne met bloemkool-kaassaus

Lasagne, maar dan zonder lasagnebladen. Je bent die recepten vast al tegengekomen. En vandaag deel ik er ook zo eentje, maar niet zo’n standaard met rode saus. Ik maakte hem met een bloemkoolpuree met kaas. Je kan het ook een ovenschotel noemen, misschien is dat het meer. Hij is in ieder geval erg lekker, gezond, en makkelijk te maken met maar vijf ingrediënten! Je kan hem als diner eten, ik vind het dan lekker om er nog wat gebakken of geroosterde aardappeltjes bij te eten, of wat pasta. Of je eet hem als lichte lunch. Maakt ook niet uit, maak hem wanneer je tijd hebt, want je kan hem ook heel goed van tevoren maken!

 

Ingrediënten:

– 500 g bloemkoolroosjes

– 100 g geraspte kaas

– Een handje verse basilicum

– 1 courgette

– Ongeveer 15 kerstomaatjes

 

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de bloemkoolroosjes van de bloemkool af. Maak ze schoon, en stoom of kook ze zachtgaar.

Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Smeer ze met olijfolie in. Grill ze in de grillpan.

Maal de bloemkool, een scheutje water en de helft van de gerapste kaas in de staafmixer met wat peper en zout en de verse basilicum tot een puree.

Halveer de kerstomaatjes

Maak laagjes met de bloemkoolpuree, courgette en tomaatjes. Verdeel de laatste 50 g gerapste kaas over de bovenkant.

Zet 25 minuten in de oven.

 

20170917_14190520170930_13474420170917_14184420170917_141954

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s