Romige pasta met kip en spinazie

Hmmm, deze pasta met kip en spinazie vind iedereen lekker! En de kok is blij, want dit is echt niet moeilijk om te maken. Een typisch doordeweeks gerechtje. Veel meer heb ik er niet over te zeggen eigenlijk. Succes gegarandeerd dus!

 

Ingredienten voor vier personen:

– 2 kipfilets

– 300 g spinazie

– 1 bakje gedroogde tomaatjes, vers

– 300 g pasta (bijv. fusilli)

– 250 g ricotta

– een handje verse rozemarijn en tijm

– 150 ml water

– Twee handen geraspte kaas

 

Bak de kipfilets aan beide kanten bruin. Voeg het water toe, leg de deksel erop en laat een halfuur op zacht vuur staan pruttelen, samen met wat verse rozemarijn en tijm.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de pasta volgens de verpakking al dente.

Haal de Trek de kipfilets met een vork uit elkaar, zodat je allemaal kipslierten krijgt. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe. Voeg ook de gedroogde tomaatjes (met de kruidenolie, dat is lekker), de ricotta en pasta toe. Voeg ook peper en zout toe.

Schep het in een ovenschaal, verdeel er geraspte kaas over en zet het 20 – 25 minuten in de oven.

 

20170921_18104420170921_181036

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s