Personal: hoe ik al 2,5 jaar mijn blog run

Hoi lieve lezers!

Vandaag deel ik even een persoonlijk artikel met jullie. Ik krijg namelijk vaak vragen, over hoe ik het red, al die recepten in combinatie met school, of hoe ik op vakantie recepten plaats, of hoe ik mijn avondeten altijd bij daglicht op de foto heb staan. Ja, ik snap dat. Vijf jaar geleden had ik het namelijk nooit kunnen bedenken. In deze blog beantwoord ik alle vragen die ik vaak naar mijn hoofd heb gekregen!

 

Hoe red je het om steeds al die recepten te maken, in combinatie met school?

Heel eerlijk: ik vind het knap van mezelf. Ik verveel me namelijk echt niet, en ook niet als ik mijn blog niet had. Ik zit in Havo 4, een pittig jaar. Daarnaast vind ik het heel leuk om muziek te maken, en zit dan ook op zang- en gitaarles. In de weekenden vind ik het leuk om wat met mijn vriendinnen te doen.

En dan heb ik ook nog mijn blog. Ik zal je zeggen dat ik nooit op de dag zelf een recept uittyp, dat heb ik al veel eerder gedaan. Meestal plan ik een vrije zaterdag in om eens lekker aan mijn blog te gaan werken. Ook recepten maken dus. Soms maak ik wel vijf recepten op een dag. Ik vind dat zo leuk, lekker doorwerken! Als ik net wakker ben, typ ik vaak even op de computer een receptje uit. Met een leuk introductieverhaaltje erbij natuurlijk. Dat is zo gedaan. Door de week doe ik vrij weinig aan mijn blog, omdat ik dan gewoon geen tijd heb. Maar ik maak er af en toe gewoon tijd voor, voor mezelf en voor mijn volgers, omdat het leuk is :).

 

Hoe kan het dat er zelfs in de vakantie recepten online komen te staan?

Daarop is mijn antwoord très simple: inplannen! En als ik niks heb ingepland, zorg ik gewoon dat ik ergens wifi fix en het recept online zet. Voor insta doe ik dat sowieso, omdat je daar voor zover ik weet niet kan inplannen. Al heb ik op mijn vakantiedag geen recept geplaatst, dan wurg ik daar de hele dag mee. Dus het zal zelden voorkomen dat er een recept word overgeslagen! 🙂

 

Heb je elk weekend dan tijd om zoveel te koken?

Meestal maak ik er wel tijd voor, maar natuurlijk heb ik soms een weekend dat ik heel hard moet leren voor een toetsweek, of een familieweekend heb, etc… Meestal heb ik wel zo’n 20 á 30 recepten in mijn concepten staan. Die kunnen er zo opgezet worden. Ik vind dat fijn, dat ik zekerheid heb dat ik in drukke tijden in ieder geval een voorraadje heb om te publiceren. Dus nee, helaas niet èlk weekend tijd ;).

 

Hoe kan het dat je avondeten ook altijd op daglichtfoto’s staat?

Ik zorg altijd dat ik de foto’s van mijn recepten bij daglicht maak. In de zomer is dat fijn, dan kan ik om halftien nog staan fotograferen, maar in de winter dan ga ik niet al om vijf uur eten omdat ik toevallig nog foto’s moet maken. Ik maak dus gewoon alles ’s middags. En vaak maak ik gerechten die prima van tevoren te maken zijn, of zelfs nog lekkerder worden als ze even staan, zodat de smaken er extra goed intrekken. Geen probleem dus! Gewoon je tijdschema een beetje aanpassen aan de zon.

 

Heb je altijd zin om te koken?

Nee, ik denk dat er maar weinig mensen zijn die altijd zin hebben in koken. Al heb ik wel bijna altijd zin in koken! Vaak krijg ik er namelijk juist energie van, ik weet niet hoe het kan, maar als ik moe ben dan duik ik vaak de keuken in en sta ik fluitend groenten te hakken. Fleur ik ook altijd op. Maar na zo’n zaterdag bijvoorbeeld, dat ik zoveel heb staan koken ben ik er wel weer klaar mee. Dan ben ik heel trots op wat ik allemaal heb gemaakt, en vind ik het tijd om ervan te genieten!

 

Hoeveel volgers heb je?

Een heel andere vraag, maar dit is vrijwel het eerste wat mensen mij vragen als ik over mijn foodblog vertel. Dan zeg ik maar: 172 WordPressvolgers, en 589 Instagramvolgers (op dit moment). Dat snappen ze vaak niet. De meeste kennen Instagram wel, maar WordPress kennen ze niet. Ook krijg ik minder likes dan mijn volgers zijn, en er zijn ook volgers die gewoon elke dag weer mijn blog bezoeken, maar mij niet officieel volgen op Instagram of WordPress. Dat zie ik aan de statistieken. Ik vind het heel erg leuk om inzicht te hebben in mijn volgers, te weten wie jullie zijn en of jullie wel eens een recept maken. De statistieken die op mijn account verschijnen zijn namelijk allemaal anoniem. Ik vind het dan ook heel leuk als je een reactie achterlaat als je een recept hebt gemaakt, of als je hebt gekeken:).

 

Hoe bedenk je al je recepten?

Ook een van de bekendste vragen voor mij. Nou, ik heb dus gewoon een foodiebrain denk ik, haha! Soms ruik, zie of hoor ik iets wat met eten te maken heeft en dan denk ik: ‘hmm, idee! Dat smaakt vast heel lekker in combinatie met geroosterde paprika en champignons…’. En zo ontstaan er in mijn hoofd allerlei nieuwe recepten en smaakcombinaties. Daarnaast staan er zo’n dertig kookboeken bij mij in de kast. Van tapas tot havermout. Ook volg ik dagelijks de foodblogs Uitpaulineskeuken, Chickslovefood en Ohmyfoodness. En bekijk ik nog meer blogs. Inspiratie genoeg dus!

Die kookboeken trouwens, ik koop ze ook serieus voor de inspiratie. Ik heb genoeg kookboeken staan waar ik nog nooit een recept uit gemaakt heb. Toch vind ik dat zonde, dus heb ik besloten de Pagina 51 challenge te doen, en vorig jaar de Pagina 39 challenge . Door die challenge maak ik recepten die ik nooit zou maken, en me soms verrassen hoe lekker het eigenlijk is.

 

Dit waren mijn vragen die ik beantwoord heb! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

Liefs, Veerle

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Personal: hoe ik al 2,5 jaar mijn blog run

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: