Tagliata (biefstuk met parmezaan en rucola)

Meatlovers opgelet! Vandaag deel ik namelijk een recept met als hoofdingrediënt: biefstuk. En dat is niet vaak, op deze blog. Maar nu dus wel. Omdat biefstuk een enorme waterverspiller is, eten we het niet vaak. Maar als we het eten, dan eten we het goed, en laten we het absoluut niet mislukken! We halen het dan ook bij de slager. Ik bak de biefstuk in een combinatie van roomboter en olijfolie. Roomboter voor de smaak, en milde olijfolie wordt heter dan boter, dus dan schroeit de biefstuk sneller.

Ik vind het zelf lekker als het vlees medium-rare gebakken is. Maar misschien vind jij well-done wel lekkerder. Daarom zet ik er geen baktijd bij, het is aan jou om te experimenteren met het vlees.

Ik heb het vrij simpel gehouden, de ‘versiering’ om het vlees heen. Wat rucola, parmezaan en pijnboompitten, dat is al meer dan genoeg. Normaal zou ik ook nog wat tomaatjes en pesto toevoegen, maar nu vind ik dat zonde omdat dat de smaak van het vlees afleidt. Ik hoop dat je de uitdaging ‘biefstuk bakken’ aangaat:).

Ingrediënten:

  • 2 biefstukken
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  • Een hand rucola
  • 2 el pijnboompitten
  • Extra vierge olijfolie

 

Laat de biefstukken ongeveer twee uur op kamertemperatuur komen, buiten de koelkast.

Bak de biefstukken in een koekenpan, in een klontje boter en een scheutje olijfolie. Zorg dat het vlees dichtschroeit. Voor een rare biefstuk moet je ongeveer drie minuten per kant rekenen, voor een medium vier á vijf, en well-done ongeveer zes. Maar dit hangt natuurlijk van de dikte van je biefstuk af.

Als het vlees gebakken is, leg je het in aluminiumfolie en pak je het in. Laat vijf minuten in de folie rusten.

Verdeel wat rucola over de borden, of een plankje waar je het op gaat serveren. Snijd de biefstuk in plakken, en verdeel deze over de rucola. Verdeel er wat parmezaanse kaas en pijnboompitten over. Maak af met een scheutje extra vierge olijfolie.

 

Advertenties

Een gedachte over “Tagliata (biefstuk met parmezaan en rucola)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: