Zalmtartaar met avocadocreme en bietenpuree

Dit gerecht ziet er restaurantwaardig uit, niet? Ik vind het er heel mooi uitzien. Helemaal omdat ik ze in schattige hartjesvormpjes heb gemaakt. De smaken passen perfect bij elkaar. Zoete bietenpuree, gecombineerd met malse rauwe zalm, en een romige avocadocreme. Echt een aanrader voor als je uitgebreid en culinair wilt koken. Voor gasten, of gewoon voor je gezin in het weekend. Je zou hem ook voor kerst kunnen maken. Het is wel belangrijk dat je ijzeren vormpjes gebruikt. Ik heb hartjes, maar ringen in een cirkelvorm zijn ook volop verkrijgbaar.

Ingredienten voor 4 personen:

  • 300 g zalmfilet, zonder huid
  • 1 avocado
  • 3 el mascarpone
  • 2 rode bieten
  • 3 el ricotta
  • 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • Pijnboompitjes, eventueel
  • 1/4 rode ui, gesnipperd
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt

 

Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Hussel dit met het sap van de halve citroen, de gesnipperde rode ui, de twee eetlepels olijfolie, de dille en peterselie, en wat peper en zout. Laat dit minimaal een halfuur in de koelkast staan, zodat de smaken er lekker intrekken.

Doe het vruchtvlees van de avocado in de staafmixer, samen met de mascarpone en peper en zout. Mix tot een romige substantie.

Doe de avocadocreme in een bakje en zet in de koelkast. Doe de bieten samen met de ricotta en wat peper en zout in de staafmixer, en mix tot een puree.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s