Kwarktaart met sinaasappel en walnoten

Dit word het eerste recept van kwarktaart die op mijn blog komt verschijnen! En dat komt omdat ik eigenlijk helemaal geen fan ben van kwark. Dus ik durfde het nooit aan. Tot ik deze taart maakte. Omdat je er nog meer dingen aan toevoegd, proef je nog veel meer lekkere smaken die je van de kwark afleiden. Het geeft de taart ook een romige structuur. Samen met de slagroom natuurlijk. Ik googlede wat op ‘kwarktaart’, en zag dat er bijna geen recepten waren met nootjes in kwarktaart. Dat wilde ik wel proberen. En pakte goed uit! Deze kwarktaart is heerlijk fris door de sinaasappel, en heeft een crunchy bite door de walnoten. Verder is ie ook nog redelijk gezond, ik zoet de vulling namelijk met dadels. Maak jij hem?

Ingrëdienten voor een grote taart:

– 500 g kwark

– 250 ml slagroom

– 120 ml sinaasappelsap

– 6 blaadjes gelatine

– 100 g walnoten, grofgehakt

– 150 g dadels, ontpit

– 2 el honing

– 50 g roomboter

– 150 g bastognekoeken

Maak de bodem. Maal de bastognekoeken fijn in de staafmixer. Smelt de roomboter, en roer die door de koekkruimels. Verdeel dit over de bodem van de taartvorm en druk een beetje plat. Zet in de koelkast.

Leg de blaadjes gelatine in koud water, laat een paar minuten erin zitten. Knijp ze dan uit, doe ze in een pannetje samen met het sinaasappelsap en verwarm het, totdat de gelatine is opgelost.

Mix de slagroom stijf. Mix hier de kwark, het sinaasappelsap met gelatine en de gehakte walnoten door.

Maal in de staafmixer de dadels tot een puree. Omdat dit heel dik is, zal ik er nog een beetje kwarktaartmengsel bij voegen, en het nog een keer mixen.

Mix de dadelpasta met het kwarkmengsel.

Verdeel dit mengsel over de koekbodem.

Laat minimaal 2/3 uur in de koelkast staan.

Garneer met wat walnoten en sinaasappelschijfjes. Drizzle er 2 el honing over. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s