Geroosterde zalmfilet #P51challenge

Ik was wel blij dat ik dit receptje moest maken voor de challenge. Zalm is favoriet bij ons thuis, en ik sta dus zeker open voor nieuwe recepten met zalm. Deze wordt lekker op smaak gebracht met rode pesto, en een crunchy laagje met panko en parmezaan. Met wat gepofte tomaatjes erbij, helemaal top! Ik raadt je aan om het met pasta te eten. Of nog beter, deze heerlijke Citroenspaghetti. Maar dan laat je de tomaatjes en vis achterwege, want die heb je al :).

Hij komt trouwens uit een klein kookboekje van de Xenos: ‘Italië’. Ook die tellen mee, en zoals je ziet is dat helemaal niet erg;).

Hoofdgerecht, voor 4 personen:

– 4 zalmfilets

– 3 el rode pesto

– 3 el broodkruim

– 2 tl oregano

– 2 el parmezaanse kaas

– 250 g trostomaten

– 4 eetl olijfolie

Extra nodig:

– Een ovenschaal

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zalmfilets in de ovenschaal. Bestrijk ze met de pesto.
  2. Meng het broodkruim met de kaas, de knoflook, de oregano en peper naar smaak. Strooi het kaasmengsel over de pesto en druk licht aan. Leg de tomaatjes bij de zalmfilet in de ovenschaal. Besprenkel het geheel met de olijfolie.
  3. Rooster de zalm in de voorverwarmde oven in 10 a 12 minuten krokant en vanbinnen rosé of naar wens gaar.

 

Tip: Vervang het broodkruim eventueel door paneermeel. Broodkruim geeft een extra krokant korstje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s