Gekarameliseerde witlof en ui met geitenkaas, peer en honing

Hoi!

Volgens mij is dit voor het eerst dat ik een recept met witlof plaats, het is ook zeker niet mijn favoriete groente. Witlof met kaas en ham uit de oven is niet mijn ding. Maar als je witlof even bakt en karameliseerd, levert dit al een veel minder bitter resultaat op. In combinatie met geitenkaas en tijm is het echt lekker. Het is een lekker makkelijk bijgerecht, maar je hebt toch echt even iets anders.

Het is lekker om wat geroosterd brood met olijfolie erbij te serveren, maar pasta kan ook goed. Een stukje witte vis erbij met wat citroen is ook heerlijk, dan is het een hoofdgerecht.

Bijgerecht voor 4 personen:

– 5 stronken witlof

– 3 rode uien

– 1 peer

– 2 el honing

– 100 g oude, geraspte geitenkaas

– 1 tl tijm

– een hand pecannoten

 

Snijd de witlof in grove stukken en haal de bittere kern eruit. Snijd de uien in ringen. Schil de peer en snijd in blokjes.

Bak de witlof samen met de uien in een laag olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de honing toe en wat peper en zout. Voeg ook de tijm toe.

Voeg na een paar minuten ook de peer toe. Laat nog een tijdje doorbakken.

Verdeel het over de borden, en verdeel de gerapste geitenkaas en wat pecannoten over.

 

DSC03572DSC03571

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s