Gepofte zoete aardappel met mozzarella en tomaat

Een gepofte aardappel, hij heeft even de tijd nodig in de oven om te garen, maar het resultaat is fantastisch. Bij zoete aardappels vind ik het effect misschien nog wel beter dan bij een gewone aardappel. Ik haalde de aardappel er na een uur uit, haalde hem uit het folie en aan de onderkant was een soort karamel ontstaan. Hoe cool is dat, uit de ‘suikers’ van de zoete aardappel is een soort karamel onstaan! Gepofte aardappels vind ik al helemaal lekker als je ze vult. Dat kan van alles zijn, maar deze versie met mozzarella, tomaat en zoete ui vind ik wel echt heel erg genieten. Je moet ze op tijd in de oven schuiven, maar verder heb je er nauwelijks omkijken naar, op wat snijwerk en de ui bakken na.

Dit is een lekker licht maaltje, als je een grote gevulde aardappel per persoon telt, samen met een lekkere salade. Trouwens ook lekker als lunch.

 

Ingredienten voor 2 gevulde aardappels:

– 2 zoete aardappels

– 1 bol mozzarella

– 1 grote tomaat

– 1/2 rode ui

– 1/2 tl suiker

– 2 klontjes roomboter

– een paar takjes tijm

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Prik een paar gaatjes in de zoete aardappels. Pak de zoete aardappels apart in in aluminiumfolie, laat het folie wel een beetje open. Leg op allebei de aardappels een klontje roomboter.

Leg de aardappels 60 minuten in de oven.

Snijd de rode ui grof. Bak dit in een koekenpan, en voeg de 1/2 tl suiker toe. Laat even karameliseren met de deksel op de pan.

Snijd de tomaat en mozzarella in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes af. Roer de tomaat, mozzarella en tomaat met de inmiddels afgekoelde gebakken ui en wat peper en zout.

Als de aardappels klaar zijn, snijd je hem aan de bovenkant open en vul je hem met de tomatenvulling.

Zet ze nu nog zo’n vijf à tien minuten op de grill in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s