Kipsaté

Zo’n bekend, en geliefd gerecht, wat na tweeëneenhalf jaar nog niet op mijn blog staat. Daar moest echt verandering in komen. De kipsaté, hij staat op bijna elke menukaart van een restaurant. Ik snap dat wel. Vroeger was ik al dol op saté. Die saus doet het hem echt. Ik ben dan ook dol op pindakaas, dus het is logisch dat een sateetje er ook goed in gaat. En deze saté is verrassend mals. Dat zit hem in de kipdijfilet. Dat vlees is net even vetter dan kipfilet, en is daarom ook malser.

Je kan de saté serveren met friet en salade, zoals ze het ook in een restaurant doen. Maar omdat de satesaus een Oosters accent heeft, is het ook erg lekker met noedels, rijst en gewokte groenten.

Ingredienten voor vier spiezen:

– 400 g kipdijfilet

– 3 el ketjap

– 150 ml kokosmelk

– 150 g pindakaas

– 1 tl sambal

– 1 tl suiker

– gebakken uitjes en kroepoek

 

Snijd de kip in blokjes, ongeveer 3 x 3 cm. Rijg ze aan ongeveer vier grote spiezen. Doe er alvast een eetlepel ketjap op, en wat peper en zout, zodat de Oosterse smaken er alvast wat in kunnen trekken.

Laat de pindakaas met de kokosmelk, suiker, sambal en 2 el ketjap smelten tot een gladde saus.

Bak de kipspiezen in een koekenpan, tot de kip gaar is.

Serveer de kipspiezen met de satésaus, gebakken uitjes, kroepoek en komkommer.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s