Pruimenclafoutis

Pruimen is een van mijn favoriete vruchten. Ze zijn lekker fris en zoet. We hebben een pruimenboom in de tuin, en die heeft dit jaar enorm zijn best gedaan. Meer dan vijftig kg viel eraf! Ik maakte destijds ook deze heerlijke Pruimengalette . En vandaag een recept voor een pruimenclafoutis. Ik maakte hem niet volgens het originele clafoutisrecept, maar met yoghurt en wat minder ei. Alsnog lijkt het veel op een normale clafoutis. Het is een erg lekker recept, en vooral als toetje doet ie het goed met een bolletje vanille-ijs en misschien wat slagroom.

Ingrediënten:

– 200 g yoghurt

– 450 g pruimen

– 70 ml zonnebloemolie

– 200 g bloem

– 2 eieren

– 1 tl bakpoeder

– 75 g poedersuiker

– 1/2 citroen

– 100 g suiker

 

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Mix de olie met de yoghurt, bloem, eieren, 100 g suiker, het bakpoeder en een snufje zout.

Ontpit de pruimen, en snijd ze in stukjes. Meng de stukjes pruim met de 75 g poedersuiker en het sap van een halve citroen. Roer dit mengsel door het clafoutisbeslag.

Zet 45 minuten in de oven.

Lekker om te serveren met vanille-ijs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s