Rosbief carpaccio met truffelcrème

Carpaccio, het is een klassieker en ik kan zo-even niemand bedenken die hier niet van houdt. Geen wonder dat je het in ieder restaurant kan bestellen. Nou vond ik het persoonlijk wat te makkelijk om een recept voor carpaccio te delen op de blog, ik bedoel, dat is echt makkelijk. Daarom bedacht ik een lekkere variant, met rosbief en truffelcrème. De truffelcrème is heel makkelijk te maken, gewoon met mayonaise en truffeltapenade. De truffeltapenade is helaas niet bij iedere buurtsuper te koop, dus zal je daarvoor toch echt naar een grote appie moeten. Maar echt, het is de moeite waard!

Voor dit recept heb je maar vijf ingrediënten nodig. Dit is bijvoorbeeld ook een topper voor kerst, als voorgerecht. Chique, makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Laat je het weten als je deze gemaakt hebt? 😉

 

Ingredienten voor twee personen:

– 80-100 g rosbief (vleeswaren)

– een hand rucola

– 25 g parmezaanse kaas

– 4 el mayonaise

– 1 tl truffeltapenade

 

Meng de mayonaise met de truffeltapenade en peper en zout. Doe dit in een spuitfles, of als je die niet hebt in een spuitzak met kleine opening.

Rasp de parmezaanse kaas grof.

Verdeel de rosbief over de borden. Drizzle hier de truffelmayonaise over, en verdeel er wat rucola, en daarna parmezaanse kaas over. Maak af met wat goede olijfolie, en peper en zout.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s