Salade Geitenkaas met gekarameliseerde peer

Salade geitenkaas, in welk restaurant is het niet te bestellen? En dan altijd met walnoten en honing. Of als ze het wat gekker maken, zit er soms nog tijm of bacon bij. De combinatie geitenkaas met peer heb ik ook wel eens ergens gekregen. Een heerlijke sandwich met zachte geitenkaas, honing, walnoten en peer. Wow! Dat is een top combinatie. Ik besloot de peren te karameliseren, voor de extra zoete smaak. Ook maakte ik een lekkere vinagrette van honing, tijm en olijfolie. Kortom, een geweldige salade die er ook nog een uit ziet om op te vreten! 😍

Ingredienten voor 2 personen:

– 1 rondje geitenkaas (150 g)

– een hand kerstomaatjes

– een hand walnoten

– 2 el honing

– 3 el olijfolie

– een paar takjes tijm

– 1 el wittewijnazijn

– een stukje komkommer

– 100 g rucola mix

– 1 grote peer

– 2 el roomboter

– 3 el bastersuiker

 

Snijd de peer in acht parten, en verwijder het schil. Verhit de 2 el roomboter in een koekenpan, en bak hierin de stukken peer. Voeg de 3 el basterdsuiker toe, zet het vuur laag en leg de deksel op de pan zodat het kan karameliseren.

Snijd het rondje geitenkaas in de lengte doormidden, zodat je twee wat dunnere rondjes hebt. Doe op allebei de rondjes een kneepje honing, en leg ze op een bakplaat onder de grill, ongeveer vijf minuutjes.

Halveer de kerstomaatjes en snijd de komkommer in stukjes.

Maak de dressing: meng de honing met de afgeritste tijm, olijfolie en wittewijnazijn met wat peper en zout. Roer de dressing door de sla.

Maak de salades mooi af op de borden: Begin met de sla, verdeel daar de tomaten en komkommer over, gevolgd door de gekarameliseerde peer en walnoten, en gevolgd door natuurlijk de geitenkaas. Maak het af met een extra drizzle honing, en je hebt een restaurantwaardige salade!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: