Vleestomaten-sinaasappelsaus met kip #P51challenge

Wow, het is echt al een halfjaar geleden dat ik dit recept maakte. Ik was de foto dus kwijt, maar ik moest hem vinden want het is er eentje van de Pagina 51 challenge ;). Hmm, mijn kwaliteit in foto’s is toch al een stuk beter geworden inmiddels. Waarschijnlijk kwam het omdat het buiten donker was en ik dus maar lampenlicht moest gebruiken. Enfin, dit is echt een lekker recept! De titel sprak mij niet per se aan, ik weet niet maar Vleestomaten-sinaasappelsaus… Klinkt beetje raar. Maar dat is zo leuk aan deze challenge, ik moest hem maken en de smaak was heerlijk! Dat weet ik gewoon nog van een halfjaar geleden ;). En lekker makkelijk, dat ook nog.

Dit recept komt uit het kookboek ‘Zomer recepten van Deen’. En je raadt het al, ik heb de lente- herfst- en winterversie ook. Deen is de supermarkt bij ons, en het ze hadden een keer een kookboekenactie. Dus verwacht nog maar meer Deen recepten ;).

Ingredienten voor vier personen:

  • 2 uien
  • 4 grote vleestomaten
  • 1 sinaasappel
  • 2 dl olijfolie
  • 400 g kipfilet
  • 400 g spaghetti
  • 4 el fijngesneden peterselie

 

Pel en snijd de uien fijn. Snijd de vleestomaten in blokjes.

Rasp het schil van de schoongeboende sinaasappel.

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de uien zachtjes ca. 5 minuten.

Snijd ondertussen de kip horizontaal in dunne filets en sla ze zo nodig plat met de platte kant van een mes. Bestrooi met zout en veel zwarte peper en besprenkel met 4 el olijfolie. Verhit een koekenpan of grillpan en bak of gril de kip rondom goudbruin in ca. 8 minuten.

Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Meng de pasta in de pan met de peterselie, de rest van de olijfolie, peper en zout. Verdeel de kip, de saus en de peterseliespaghetti over 4 borden.

 

wp-image-1789259954jpg.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: