Crispy chicken fingers

Je hebt ze vast al een keer op, misschien wel meerdere keren: de ‘crispy strips’ of ‘zinger bites’, of hoe ze ook mogen heten, van de KFC. Oké, ik ben niet van de pakjes en zakjes en vaak ook niet zo van een vette hap, maar als je mij zo’n crispy, kruidig en mals stukje kip aanbiedt kan ik toch bijna geen nee zeggen? Ik wilde zelf ook zoiets maken! Het liefst wat gezonder, dat wel. Ik besloot ze een krokant cornflakes laagje te geven, en ze vervolgens in de oven te bakken. Ik kan je vertellen: vet krokant 😍. Mijn versie van chicken fingers bestaat trouwens niet uit kipfilet, maar uit kipgehakt. Dat is supermals, gegarandeerd! Het lijkt een beetje op een kipworstje, maar het is mager vlees. Dit is trouwens ook een succesnummer voor kinderen!

Ingrediënten voor 15 chicken fingers:

  • 300 g kipgehakt
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • Een handje verse peterselie
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 100 g cornflakes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng het kipgehakt met fijngehakte verse peterselie, en voeg peper en zout toe.

Vorm worstvormige kipworstjes van het kipgehakt.

Meng de cornflakes met het knoflookpoeder, de oregano, de parmezaanse kaas en wat peper en zout. Haal elk ‘worstje’ door de bloem, dan door een geklutst ei en dan door het cornflakesmengsel.

Leg ze op een bakplaat en bak ze in 20/25 minuten af.

Dip ze in chilisaus, ketchup of wat jij lekker vind!

DSC03593DSC03595

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s