Bruchetta Vitello Tonato #P51challenge

En daar is weer eens een nieuw recept, met de welbekende hashtag P51challenge :). Dat betekend natuurlijk dat het een not my own receptje is. Dit recept komt uit ‘Snelle Klassiekers’ van Brenda Hof. Ze heeft een eigen foodblog, net zoals ik ;). En omdat haar blog in het rijtje staat van bloggers die ik volg, wilde ik graag het kookboek kopen. En die kocht ik niet zomaar. Nee, ik kocht hem uit de handen van Brenda! En hij werd meteen gesigneerd.

Op pagina 51 stond een receptje voor Bruchetta Vitello Tonato. Heel goed bedacht, want een bruchetta en vitello tonato zijn twee Italiaanse heerlijke klassiekers, en die gaan heel goed samen! En een makkie om te maken. Daarnaast ziet het er ook nog heel mooi uit. Chapeau, Brenda!

 

Ingrediënten:

 • 1 blikje tonijn naturel, uitgelekt
 • 25 g zongedroogde tomaten, plus extra ter garnering, in stukjes
 • 5 el mayonaise
 • 3 el citroensap
 • 8 sneden oerbrood
 • 400 g gebraden fricandeau
 • 2 handen rucola
 • 3 el kappertjes
 • olijfolie, om te besprenkelen
 • zout en peper

 

 1. Pureer de tonijn met zongedroogde tomaat en de mayonaise met de staafmixer. Breng de tonijnsaus op smaak met het citroensap en zout en peper. Als je de saus te dik vindt, kun je 1 of 2 eetlepels water toevoegen.
 2.  Besprenkel de sneden oerbrood met olijfolie en zout. Gril het brood in de grillpan of oven (15 minuten op 180 graden) tot de sneden krokant zijn..
 3. Bestrijk de krokante sneden brood met tonijnmayonaise. Verdeel de gebraden fricandeau erover en bestrijk vervolgens met nog een extra lik tonijn mayonaise. Bestrooi de bruchetta’s met rucola, stukjes zongedroogde tomaat, kappertjes en peper.

Tip: De tonijnmayonaise kun je een dag van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: