Oosterse noedelsalade met warmgerookte zalm

Wist je dat je noedels ook heel goed koud kan eten? Als salade bijvoorbeeld. Deze noedelsalade is heerlijk van smaak, door de zelfgemaakte oosterse dressing. En het is een volledige maaltijd, dus je kan hem heel goed ’s avonds eten! De dag van tevoren is ie ook goed te bereiden. Dan zet je hem een dagje in de koelkast, en zijn de smaken er lekker ingetrokken. Daarnaast is deze salade ook supersnel klaar. Nauwelijks snijwerk. Edamamebonen zijn helaas niet in elke supermarkt verkrijgbaar. Dan kan je ze vervangen voor tuinbonen. Is ook lekker!

Ingrediënten voor 4 personen: 

–  1 pak eiernoedels (250 g)

– 1 bosje lenteui

– 200 g bimi

– 150 g taugé

– 2 warmgerookte zalmfilets

– Sesamzaad

– 1 klein blikje edamamebonen

Voor de dressing:

– 75 ml volle kokosmelk

– 1 el sesamolie

– 1 el soyasaus

– 1/2 tl sambal

– 1 tl honing

Bereid de noedels volgens de verpakking. 

Hak de bosuitjes fijn. Verdeel de zalm in snippers. 

Maak de dressing. Meng de alle ingredienten voor de dressing in een bakje. 

Roerbak de bimi in een koekenpan met sesam- of zonnebloemolie. Voeg een scheut water toe en laat met de deksel erop pruttelen zodat de bimi beetgaar is. 

Roerbak de taugé kort in een koekenpan op hoog vuur.

Meng de noedels, bimi, taugé, zalm, edamamebonen en de dressing door elkaar. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s